Autospecialele DGLC tot mai uzate, una s-a răsturnat la Soroca Nouă

0
2843

Sâmbătă după masă, o autospecială a Direcției Gospodăriei Locativ-Comunale Soroca, s-a răsturnat pe o stradă din municipiu. Despre aceasta ne-a scris un cititor pe pagina de Facebook a „Observatorului de Nord„. Soroceanul ne-a spus că pe acea stradă mereu se joacă copiii, și din fericire tocmai atunci nu era nimeni prin preajmă. 

Accidentul rutier este înregistrat la poliție, iar după ce șoferul a fost testat alcooscopic, s-a constatat că acesta nu consumase băuturi alcoolice. „Bărbatul conducea autospeciala GAZ 3307 ce aparține DGLC a municipiului Soroca, pe o stradă din oraș. Din cauza defecțiunilor tehnice ale sistemului de frânare, apărute în timpul deplasării, virând brusc spre stânga pentru a evita un obstacol apărut în față, a lovit cu roata din față în bordură și s-a inversat. Alte circumstanțe se stabilesc” ne-a comunicat Svetlana Talpă, ofițer de presă al IP Soroca.

Steliana Solovei, șefa serviciului de presă al primăriei municipiului Soroca, ne-a declarat că problema este în tehnica învechită. „Mașina era deșartă și se deplasa să evacueze ultimele puncte acumulare a gunoiului. La un moment a cedat frâna, și pentru a evita impactul cu alte automobile ce erau în calea sa, a încercat să facă o manevră pentru a intra într-o hudiță, ca mai apoi să oprească mașina. Manevra nu i-a reușit, iar mașina s-a răsturnat. Asta e când lucrăm cu tehnica învechită, aici sunt consecințele ultimilor zeci de ani de inactivitate. Nu s-a procurat tehnică și lucrăm cu cea învechită. Acum primăria intenționează să procure o mașină nouă, dar până vine ea, lucrăm cu ce avem”.

Șoferul nu a avut de suferit și nici nimeni din pietoni. Între timp autospeciala, care este una din cele două de acest tip pe care le are DGLC Soroca, urmează până în seară să fie reparată, iar de mâine să revină la evacuarea gunoiului din municipiu. Adrian Rusu, șeful DGLC Soroca ne-a confirmat că în parcul auto al întreprinderii au atât mașini învechite cât și uzate, care sunt exploatate la maximum din lipsa altora mai multe și mai noi.

Articolul precedent12 femei și 12 bărbați au mai decedat din cauza infectării cu COVID-19.
Articolul următorCOVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 31.01.2022- 01.02.2022 / INFORGRAFIC
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.