Autoritățile de la București îl extrădează în R. Moldova pe principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni

0
393
Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni, reținut la București la mijlocul lunii august, urmează să fie extrădat joi, 13 octombrie, în R. Moldova, în scopul efectuării acțiunilor procesuale necesare pentru a fi deferit justiției, anunță Procuratura Generală (PG), scrie echipa.md

 Potrivit surselor Ziarului de Gardă, Dorin Stratulat va ajunge la frontiera dintre România și R. Moldova în jurul orei 18:00. Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis, pe 12 octombrie, menținerea sentinței penale pronunțate de către Curtea de Apel București, pe 20 septembrie curent, prin care a fost dispusă admiterea demersului Procuraturii Generale a R. Moldova și extrădarea lui Dorin Stratulat, în scopul tragerii la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat.

 

Potrivit legislației R. Moldova, după finalizarea procedurii de extrădare, Dorin Stratulat este reținut de autoritățile de la Chișinău pentru 72 de ore și apoi în privința sa este demarată procedura de arest.

Pe 24 august curent, Poliția R. Moldova a anunțat că a fost informată de autoritățile române despre reținerea la București, în jurul orei 01:30, a principalului suspect în comiterea crimei de la Strășeni, Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat, care a fost anunțat în căutare internațională de către procurorii din R. Moldova cu scop de arest și extrădare.

Anterior, sursele ZdG din cadrul organelor de drept ne-au comunicat că Dorin Stratulat a părăsit teritoriul R. Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea a R. Moldova, la o oră după ce a comis infracțiunea.

Dorin Stratulat este învinuit în comiterea omorului unui tânăr, care a fost împușcat în noaptea de 8 spre 9 august 2022, iar cadavrul acestuia a fost găsit în extravilanul satului Zubrești, raionul Strășeni.

Potrivit Poliției R. Moldova, ajunși la fața locului, după primele examinări, criminaliștii au depistat că bărbatul a fost împușcat de trei ori în zona toracică.

„Cu puțin timp în urmă (miercuri, 10 august n.red.), Poliția a fost sesizată despre depistarea unui cadavru în pădurea din Strășeni. Polițiștii au stabilit identitatea acestuia. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri. Conform cercetărilor preliminare, decesul a survenit în urma primirii a trei plăgi formate de gloanțe în regiunea coastelor”, spuneau oamenii legii.

Dorin Stratulat este fiul fostului polițist Ion Stratulat, el însuși cercetat în trecut pentru crime, care în septembrie 2011 a fost împușcat mortal de campionul Moldovei la kick-boxing, Ion Şoltoianu, la o terasă din centrul capitalei, la ora prânzului.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentRemedii naturale pentru durerile de dinți
Articolul următorAnsamblul „Busuioc” a lansat primul disc / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.