Au luat 10 pe linie! Aflați cum au absolvit treapta gimnazială elevii din raionul Soroca

0
81

858  de elevi din raionul Soroca au fost înscriși în acest an pentru a susţine examenele de absolvire a gimnaziului. 25 dintre ei nu au promovat examenele, în timp ce 200 de elevi au luat note de 8,9 și 10.

Consiliile profesorale, în conformitate cu prevederle Metodologiei au admis  la examene  849 de elevi, inclusiv 29 elevi cu cerinţe educaţionale speciale. În cadrul sesiunii curente elevii au fost evaluaţi la disciplinele  limba de istruire, matematică; istoria românilor şi universală; limba și literatura română pentru alolingvi”, comunică Angela Mușenco, șefa interimară a Direcției învățământ Soroca.

Potrivit informațiilor oferite de DÎ, după  sesiunea de bază şi suplimentară, au promovat examenele 833 candidaţi sau  97,8 % dintre elevi. Circa 200 de elevi au luat note de 8,9 şi 10 .

11 elevi au susţinut examenele cu nota 10 pe linie. Printre aceștia sunt 7 elevi de la LT “Constantin Stere” au obţinut nota máximă la examene: Cîrciumaru Cătălina, Păunescu Alexandra, Tagadiuc Emilia, Cravet Veronica, Ciumac Polina, Babici Madalina, Malachi Mihail; Alte două eleve care au luat note maxime,  Rusnac Ecaterina şi Condrea Vlada, sunt eleve la LT “Íon Creangă”, iar Gherman Polina, care de asemenea a luat doar note de 10 la examene, studiază la LT “Petru Rareş”.

Totodată, în actuala sesiune au fost respinşi 18 candidaţi: la limă română 4 elevi, la matematică – 13 elevi, istorie -1 elev, mai informează DÎ.

Elevilor restanţieri Oficiul Forţei de Muncă le-a oferit  posibilitatea  de a urma un curs gratuit de formare profesională la specialităţile : bucătar, chelner, frizer, vânzător, ei urmând să beneficieze de bursă lunară şi  compensarea cheltuielilor pentru transportul tur-retur. La moment 10 elevi s-au înscris la studii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.