Au fost arestați cinci suspecți care puneau la cale asasinarea trubadurului Kremlinului, Vladimir Soloviov

0
170

Tribunalul din Moscova l-a arestat miercuri pe Vladimir Beliakov, al cincilea membru al unui grup acuzat de complot pentru uciderea jurnalistului Vladimir Soloviev, scrie TASS, precizând că ședința s-a desfășurat cu ușile închise, pentru a nu fi divulgate secrete de stat.

Aceeași curte a decis anterior arestarea, până pe 25 iunie, a altor suspecți pentru participare la complot: Andrei Pronski, Vasili Strizakov, Maxim Druzinin, Vasili Stepanov.

Ședințele au fost ținute, de asemenea, cu ușile închise și, potrivit documentelor de la instanță, toți acuzații s-au declarat nevinovați.

Cei cinci suspecți sunt născuți între 1989 și 1994, au studii liceale sau vocaționale și lucrează ca bodyguarzi, zugravi ori sunt șomeri.

Unii dintre ei au condamnări din 2012 și 2013 pentru crimă și jaf și au făcut închisoare sau au urmat tratament obligatoriu în instituții psihiatrice, mai arată agenția TASS.

Potrivit FSB, serviciile secrete ruse, mai mulți membri ai organizației neo-naziste „National Socialism / White Power”, interzisă în Rusia, au fst arestați. Toți sunt cetățeni ruși, care – potrivit TASS, care citează serviciile de informații ruse – au plănuit, la instrucțiunile serviciilor secrete ale Ucrainei, uciderea jurnalistului Vladimir Soloviev, iar apoi să fugă în străinătate.

Putin: „Au trecut la teroare”

Președintele rus Vladimir Putin anunța la începutul săptămânii că serviciile de informații au dejucat „un complot occidental” pentru uciderea unui cunoscut jurnalist rus.

„În această dimineață, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a stopat activitățile unui grup terorist care plănuia să atace și să omoare un celebru jurnalist de televiziune rus”, a spus Putin. „Au trecut la teroare, la pregătirea uciderii jurnaliștilor noștri”, a adăugat el, fără să aducă însă nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor.

Agenția de presă de stat Interfax relatase că membrii unui grup naționalist au fost reținuți de autoritățile ruse și că acest grup, care acționa la ordinele spionilor ucraineni, complota să-l omoare pe jurnalistul rus Vladimir Soloviev.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a dezminţit că ar plănui uciderea jurnalistului Vladimir Soloviev.

Propagandistul lui Putin

Vladimir Soloviev, unul dintre propagandiștii favoriți ai lui Vladimir Putin, s-a remarcat recent printr-o ieșire nervoasă după distrugerea navei-amiral „Moscova”.

„Sunt furios pentru ce s-a întâmplat cu «Moscova», nava-amiral a flotei Mării Negre. Pur și simplu furios. Da, era destul de veche, fusese reparată de mai multe ori și da, acest tip de navă are diverse vulnerabilități. Înțeleg asta. Dar spuneți-mi, cum ați reușit s-o pierdeți? Explicați-mi, de ce naiba erați în acel moment în acea regiune a Mării Negre? Nu-mi pasă ce anume s-a întâmplat – dacă erau într-adevăr două rachete Neptun, așa cum spun ucrainenii. Oricum, de când se teme o navă de luptă de lovituri de rachetă, din moment ce dispune de un sistem defensiv? A fost ceva dezactivat? Chiar dacă a fost lovită de două rachete și muniția a luat foc, ce s-a întâmplat cu sistemul de stingere a incendiilor? De ce nu a funcționat, iar nava a ars aproape complet pe interior?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.