Atenție, soferi! Riscați amendă dacă nu utilizați farurile mașinii pe timp de vreme rea

0
191

În atenția automobiliștilor!

Recent, Guvernul Republicii Moldova a adoptat o serie de pedepse pentru șoferii care încalcă sistematic regulile și penalizări reduse pentru conducătorii auto care sunt disciplinați, scrie autoblog.md.

Bunăoară, riscă amenzi conducătorii auto care nu conectează farurile pe timp de vreme rea or, până acum aceștia erau doar avertizați. Scopul acestui amendament este de a aduce în concordanță rigorile articolului respectiv cu prevederile pct. 34, subpct. 1 și 3 din Regulamentul Circulației Rutiere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 357/2009, or încălcarea regulilor stabilite de Regulamentul menționat atrage răspunderea contravențională.

Așadar, articolul 230 din Codul Contravențional, alineatul (4), va avea următorul cuprins: „(4) Nesemnalizarea vehiculului cu semnul distinctiv, neconectarea în faruri a luminii de întâlnire sau a luminii de deplasare pe timp de zi, conform prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere (inclusiv în perioada 1 noiembrie − 31 martie), nerespectarea exigențelor de folosire a dispozitivelor de iluminat pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități convenționale (150-300 lei) cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Precizăm că, aceste modificări urmează să fie discutate la ședința din plen a legislativului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.