Atelierul în aer liber al pietrarilor din Cosăuți / VIDEO

0
298

Piatra de Cosăți este renumită nu doar în Republica Moldova, iar clădiri și monumente realizate din ea înfrumusețează sute de orașe și sate. Chiar și postamentul monumentului lui Ștefan cel Mare din Chișinău tot din piatră de Cosăuți este făcut. La fel de cunoscuți sunt și pietrarii din sat, iar meșteșugul acesta este unul greu, dar rezultatul merită tot efortul. 

Aici puteți vedea cum piatra este modelată de mâinile meșterilor și puteți afla istoria acestui meșteșug din Cosăuți de pe timpul când oamenii aduceau piatra cu carul tras de boi. La fel puteți afla câte ceva din arta sculpturii, secretele meseriei și să vă convingeți că aici chiar și calculatoarele au fost “dresate” să sculpteze. La fel puteți vizita atelierele din preajmă, pentru a vedea cum acest meșteșug a devenit cartea de vizită a localității.

 

Articolul precedentAVERTISMENT! În următoarele zile nivelul Nistrului ar putea crește cu 3,2 metri
Articolul următorCum să eviți incidentele când mergi pe străzile neiluminate? Recomandările Poliției pentru pietoni și șoferi
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.