Astăzi, situația la frontieră

0
340
Politia de frontiera

  În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 5 206 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 3 041 traversări persoane,  dintre care 2 257 treceri la frontiera moldo-română, 782 treceri la frontiera cu Ucraina și două treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare/ieșire) au fost: PTF Leușeni – 1 730 traversări persoane; PTF Sculeni – 887 traversări persoane; PTF Tudora – 537 traversări persoane; PTF Costești – 624 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 331 traversări persoane; PTF Otaci – 308 traversări persoane.

  Valorile traficului de mijloace de transport (intrare/ieșire) a prezentat un număr de 3 516 traversări, dintre care un număr mai mare a vehiculelor înmatriculate în străinătate – 1 767 treceri. Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră; doi conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietei.

NOTĂ: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal întăresc mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără: monitorizarea persoanelor revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19,  detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,  izolarea de celelalte persoane, solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

  Pe sensul de intrare în țară, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 284 de persoane și completate 1 193 de fișe epidemiologice individuale. Precizăm că în conformitate cu Hotărârea nr.9 din 15 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene și din data de 17 martie 2020, ora 20.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului. Această restricție nu se va referi la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor international și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

    Totodată, din 17 martie curent, ora 00:00, a fost SISTAT TRAFICUL AERIAN prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova.

  La informarea oficială de către autoritățile de frontieră și vamale din România și Ucraina, cât și în baza deciziei autorităților naționale competente, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat sunt închise pe o perioadă nedeterminată.

La frontiera cu ROMÂNIA

ÎNCHISE (16:00/14:03.20):

PTF Cahul – Oancea (rutier/internațional)

PTF Lipcani-Rădăuți-Prut (rutier/internațional)

ACTIVE:

PTF Leușeni – Albița (rutier/internațional)

PTF Sculeni – Sculeni (rutier/internațional)

PTF Ungheni – Iaşi (fero/international)

PTF Giurgiulești-Galați (rutier/internațional)

PTF Giurgiuleşti-Galaţi (fero/internațional)

PTF Costești-Stânca (rutier/internațional)

 La frontiera cu UCRAINA (Ordin comun nr.200/28/01-3945)

ÎNCHISE (00:00/17.03.20)

Toate punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene cu statut local și interstatal

precum și:

PTF Ocniţa-Sokireanî (rutier/internațional)

PTF Larga-Kelmenţî (fero/internațional)

PTF Criva-Mamalîga (fero/internațional)

PTF Vulcăneşti-Vinogradovka (rutier/internațional)

PTF Basarabeasca-Serpniovo-1 (rutier/internațional)

PTF Larga-Kelmenţî (rutier/internațional)

PTF COSĂUȚI-IAMPOL (fluvial/internațional)

PTF Unguri-Bronniţa (rutier/internațional)

PTF Ceadîr-Lunga-Novîe Troianî (rutier/internațional)

PTF Pervomaisc-Kuciurgan (rutier/internațional)

PTF Goianul Nou-Platonovo (rutier/internațional)

PTF Hristovaia-Bolgan (rutier/internațional)

ACTIVE:

PTF Otaci-Moghilev-Podolsk (rutier/internațional)

PTF Vălcineţ-Moghilev-Podolsk (fero/internațional)

PTF Ocniţa-Sokireanî (fero/internațional)

PTF Briceni-Rossoşanî (rutier/internațional)

PTF Criva-Mamalîga (rutier/internațional)

PTF Giurgiuleşti-Reni (rutier/internațional)

PTF Giurgiuleşti-Reni (fero/internațional)

PTF Etulia-Frikăţei (fero/internațional)

PTF Mirnoe-Tabaki (rutier/internațional)

PTF Palanca-Maiaki – Udobnoe (rutier/internațional)

PTF Tudora-Starokazacie (rutier/internațional)

Îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19! Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur! #StaiAcasă

SURSA: Secția relații publice a Poliției de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.