Astăzi, la Soroca va fi inaugurat un Centru de informare și servicii pentru cetățeni.

0
713
    Conform agendei Programului Comunitatea mea astăzi, 31 ianuarie, cu începere de la ora 10:00, la Soroca va fi inaugurat un Centru de informare și servicii pentru cetățeni.
   Acest Centru va funcționa după modelul ș și vor permite cetățenilor să beneficieze de servicii administrative rapide și comode. Cetățenii vor putea solicita certificate, adeverințe sau extrase, la un singur operator. Centru a fost dotat cu echipament IT, iar anagajații centrelor au beneficiat de instruiri și sunt pregătiți să livreze eficient și operativ, servici administrative pentru cetățeni.
  Menționăm și faptul că tot astăzi, astfel de Centre vor fi deschise la Sângerii Noi, Cărpineni, Dondușeni, Călărași, Singera și Copceac, iar anterior, în anul 2020, astfel de instituții au fost inaugurate în alte cinci localități din Republica Moldova – Drochia, Strășeni, Ialoveni, Costești și Cimișlia. Peste 60.000 de cetățeni beneficiază de acces îmbunătățit la servicii administrative datorită Centrelor de Informare și Servicii pentru Cetățeni. Pe parcursul primului an de activitate, centrele au procesat un total de 5.691 de solicitări din partea cetățenilor și a antreprenorilor locali, iar timpul mediu de așteptare pentru soluționarea cererilor care vin la primărie, a fost redus de la 30 de zile la 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.