Aplicații la Soroca – “inundații, gripă aviară, cutremur de pământ, accident rutier grav, incendiu și avarie de producție”. Nu intrați în panică, vor fi DOAR antrenamente la protecția civilă!

0
607

În conformitate cu Planul calendaristic de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2024, aprobat prin H.G nr. 937/20223 “Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova în anul 2024”, la data de 12 aprilie 2024 sunt planificate aplicații la protecția civilă pe teritoriul raionului Soroca, cu tema “Acțiunile organelor de conducere și forțelor protecției civile ale raionului la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor”.

                                            Planul desfășurării aplicației

07.30 – Ședința CSE a raionului Soroca/ Sala de Ședințe a DSE Soroca

07.50 – Ședința Punctului Teritorial de dirijare a raionului Soroca / Sala de ședințe a USP Soroca

08.15 – Revista de Front a formațiunilor Protecției civile a raionului / Piața Libertății din fața Consiliului raional Soroca

09.00 – Locația nr. 1: Organizarea și desfășurarea măsurilor de prevenire a inundației cu desfășurarea lucrărilor de amenajare a digului de protecție contra inundațiilor în sectoarele vulnerabile din mun. Soroca / str. Petru Rareș

09.50 – Locația nr. 2: Organizarea și desfășurarea lucrărilor de salvare și evacuare a elevilor în timpul lichidării consecințelor incendiului de proporție, produs în incinta Colegiului Agricol din mun. Soroca / str. Calea Bălțului, nr. 2

10.45 – Locația nr. 3: Acțiunile de localizare și lichidare a răspândirii epizotiei (Gripa Aviară H5N1) SRL “Mobi Rai”

11.45 – Locația nr. 4: Organizarea și desfășurarea lucrărilor de lichidare a consecințelor avariei de producție la ÎIS,,ACVANORD” cu scurgerea substanței periculoase toxice ,,CLOR” în urma cutremurului de pământ/ str. Cosăuțului, nr. 32.

12.30 – Locația nr. 5: Intervenția serviciilor specializate (112) la un accident rutier cu victime multiple.

13.30 – Locația nr. 6: Organizarea activității ÎMSP Spitalul Raional Soroca în cazul unei situații excepționale. IMSP Spitalul Raional Soroca, mun. Soroca str. Nicolae Testemițanu, nr. 69.

14.40 – Locația nr. 7: Organizarea și desfășurarea lucrărilor de salvare a persoanelor sinistrate în timpul cutremurului de pământ cu producerea unui incendiu la blocul locativ situat pe tr. Nicolae Testemițanu.

16.10 – Locația nr. 8: Desfășurarea activității Serviciului alimentar și comerț al raionului Soroca (Stadionul IP L.T C. Stere)

17.10 – Ședința CSE a raionului Soroca.

Sursa: DSE Soroca


Articolul precedentUn bărbat din Drochia a fost reținut de polițiști după ce a răpit un automobil
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo, pentru joi, 11 aprilie 2024
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.