Ansamblul folcloric “Colinda”, din Soroca, și-a adunat prietenii la spectacolul aniversar „Nistrule, apă vioară” / VIDEO

0
139

Duminică la Soroca a avut loc spectacolul aniversar de 35 de ani de activitate al ansamblului folcloric “Colinda” din Soroca, cu genericul „Nistrule, apă vioară”. La același eveniment, găzduit în sala Palatului de Cultură, a fost lansat și CD-ul cu cântece al ansamblului. 

Ansamblul folcloric “Colinda”, prin recitalul său a demonstrat, dacă mai era necesar, că are nu doar trecut și prezent, ci și viitor. Iar micii membri ai ansamblului au cântat pe scena mare în fața spectatorilor.

Ansamblul folcloric “Colinda” a văzut lumina zilei în luna decembrie a anului 1986, în preajma Crăciunului, fiind fondată de Tamara Boboc-Coșciug, care a cântat în anii studenției în Ansamblu Etnofolcloric “Tălăncuța”.

Membrii ansamblului au fost felicitați de prietenii și admiratorii, care pe parcursul spectacolului au tot ascultat cu drag și dor, “Colinda”. Un moment deosebit a fost atunci când pe scenă au urcat nu doar actualii membri ai ansamblului, ci și cei care pe parcursul anilor și-au legat viața de “Colinda”.

Pe parcursul celor trei decenii și jumătate Ansamblul folcloric “Colinda” a reușit să devină o carte de vizită pentru ținutul sorocii. Iar folclorul românesc din această zonă a țării, a fost conservat și promovat, inclusiv datorită fiecăruia dintre cei care au depus suflet în acest ansamblu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.