Amenzi în sumă de 42 milioane de lei a aplicat poliția în perioada stării de urgență

0
204

Peste 2100 de contravenții au fost constatate de oamenii legii în perioada stării de urgență, 17 martie-15 mai, pentru încălcarea normelor epidemiologice impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Suma totală a amenzilor este de 42 de milioane de lei, informează IPN.

 

Solicitată de IPN, Alina Zbancă, consiliera ministrului de interne, a precizat că cele mai multe contravenții au fost întocmite în privința persoanelor fizice, mai bine de două mii. Au mai fost amendați 67 de agenți economici, 32 de transportatori de pasageri și 26 de preoți.

 

În luna martie, Codul Contravențional a fost completat cu un nou articol ce ține de nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Astfel, amenzile pentru punerea în pericol a sănătății publice oscilează între 22-25 de mii de lei în cazul persoanelor fizice și 50-75 de mii de lei în cazul persoanelor juridice.

Articolul precedentAi ajuns la vârsta de pensionare, dar ești blocat peste hotarele țării? Ce trebuie să faci
Articolul următorBoris Rotaru: „Unica oglindă a exigenței corecte în care sunt obligat să mă uit este părerea și atitudinea alegătorilor mei, consătenilor mei…”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.