Alpii au rămas fără zăpadă: Peisaj de iarnă cu iarbă verde

0
228

Absența aproape totală a zăpezii provoacă îngrijorări cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra evoluției temperaturilor anormale acestei perioade. Lipsa zăpezii pe vârfurile munților le-a creat probleme operatorilor de pârtii de schi și admiratorilor peisajului de iarnă alpin, scrie Euronews, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Din Franța până în Polonia, multe zone ale Europei se bucură în prezent de vreme mai degrabă pentru tricou decât pentru geacă. În Polonia s-au atins maxime zilnice de două cifre, în ultimele zile fiind mai mult de 10 grade Celsius.

„Această trecere spre noul an aproape că te face să uiți că ești în mijlocul iernii”, au scris meteorologii elvețieni pe blogul serviciului meteo. Începutul anului 2023 marchează o continuare a trendului meteo înregistrat anul trecut. 

2022 a fost cel mai fierbinte înregistrat atât în Elveția, cât și în Franța, Organizația Meteorologică Mondială a Națiunilor Unite afirmând că ultimii opt ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată, temperatura globală a anului anterior urmând să fie făcută publică la mijlocul lunii ianuarie. 

Potrivit meteorologilor francezi, în sudul și nordul Alpilor, a nins pe versanți la peste 2.200 de metri, dar zăpada lipsește aproape total la altitudini mai joase din nordul Alpilor și de-a lungul Pirineilor. 

Oamenii de știință spun că temperaturile anormal de ridicate sunt cauzate de  schimbările climatice provocate de acțiunile umane și că evenimentele meteorologice extreme vor deveni mai frecvente, mai intense și mai lungi, cu excepția cazului în care guvernele și oamenii își reduc drastic emisiile de carbon.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentUn deținut și-a creat un grup criminal direct din Penitenciarul Soroca
Articolul următorForța Fermierilor bate alarma: Urmează scumpiri în domeniul agricol
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.