Soda dietetică
Atunci când diabeticilor li se oferă posibilitatea de a alege între un suc obișnuit și un suc dietetic, există o șansă foarte mare ca aceștia să aleagă un suc dietetic. Dar se pare că ambele au dezavantajele lor, iar dacă un diabetic dorește să mențină un nivel sănătos de insulină, probabil că cel mai bine ar fi să nu bea deloc sifon. La urma urmei, Asociația Americană de Diabet a constatat că cei care au băut băuturi dietetice au avut cu 67% mai multe șanse de a dezvolta diabet de tip 2.
Nu numai atât, dar s-a constatat, de asemenea, că sifonul dietetic poate duce la un risc crescut de retinopatie diabetică, care poate duce la orbire pentru cei care au deja diabet.
Îndulcitori artificiali
Alimentele pentru diabetici vin în multe forme și forme diferite, dar de obicei sunt comercializate ca fiind cu conținut scăzut de zahăr sau cu conținut scăzut de calorii. Acesta este cu siguranță cazul îndulcitorilor artificiali, care au fost mult timp comercializați ca îndulcitori prietenoși pentru diabetici, pe care diabeticii îi pot folosi în locul zahărului adevărat. Dar dacă sunteți diabetic și puneți în mod regulat aceste lucruri în cafea, avem vești proaste pentru dumneavoastră: unii îndulcitori artificiali vă pot afecta în continuare nivelul de insulină.
Cu toate acestea, doar anumiți îndulcitori artificiali intră în această categorie. Alegerile populare, cum ar fi tagatoza și Stevia, s-au dovedit a fi sigure pentru diabetici, deoarece nu au niciun fel de impact asupra nivelului de glucoză din sânge.
Lapte cu conținut scăzut de grăsimi
Într-o lume plină de lapte cu conținut scăzut de grăsimi, lapte integral și lapte vegetal, poate fi greu să știi ce să bei – mai ales pentru diabetici. Și, deși a fost o vreme când se recomanda diabeticilor să bea lapte cu conținut scăzut de grăsimi, vremurile s-au schimbat și cercetările au descoperit că laptele cu conținut scăzut de grăsimi nu este de fapt cea mai bună opțiune pentru diabetici. Asta pentru că laptele cu conținut scăzut de grăsime înlocuiește de fapt conținutul de grăsime cu zahăr suplimentar, ceea ce poate fi dăunător pentru diabetici.
Din acest motiv, se sugerează ca diabeticii să renunțe la laptele cu conținut scăzut de grăsimi și să înlocuiască laptele integral. Mai ales după ce un studiu suedez a constatat că o dietă bogată în lactate ar putea reduce de fapt șansele de a dezvolta diabet.
Iaurt aromat
Unii oameni adoră să își înceapă ziua cu un bol de iaurt și granola, dar diabeticii trebuie să fie atenți la iaurtul pe care îl cumpără de la magazinul alimentar. În timp ce iaurtul întreg, neîndulcit, este perfect sigur și sănătos pentru diabetici, iaurturile aromatizate, completate cu adaosuri, pot duce la creșteri ale indicelui glicemic. Acest lucru este valabil mai ales dacă iaurturile aromatizate sunt apoi acoperite cu adaosuri bogate în zahăr, cum ar fi fructele și siropul.
Din acest motiv, diabeticii ar trebui să se concentreze pe prepararea propriului iaurt delicios dimineața. Puteți face acest lucru prin acoperirea iaurtului neîndulcit cu nuci și granola sănătoasă pentru a menține nivelul de insulină sub control.
Conserve de fructe și legume
Într-o lume în care fructele și legumele sunt scumpe și nu sunt la îndemâna oricui, conservele de fructe și legume par a fi o soluție la îndemână și rentabilă. Și, deși a existat o vreme în care produsele sănătoase conservate erau considerate la fel de nutritive ca fructele și legumele proaspete, se pare că cercetările au descoperit unele dezavantaje. Asta pentru că produsele alimentare conservate sunt aproape întotdeauna acoperite cu zahăr și sare pentru a le păstra mai mult timp.
Desigur, adăugarea oricărui fel de conservant nesănătos la o conservă nu va fi în favoarea diabeticilor. Mai ales atunci când acestea includ și nocivul bisfenol A (BPA), care poate duce la o rată mai mare de diabet de tip 2.
Cafea
Majoritatea oamenilor nu-și pot începe ziua fără o ceașcă de cafea proaspătă. Dar, indiferent dacă optați pentru un latte slab, cappuccino, espresso sau chiar un matcha latte, trebuie să fiți atenți ca diabetici atunci când beți cafea. Deși cafeaua nu vă va crește șansele de a face diabet, cofeina vă poate destabiliza în mod natural și vă poate crește glicemia – uneori cu până la 8%. Bineînțeles, asta este exact ceea ce nu vrei să se întâmple.
Desigur, adăugarea de frișcă și siropuri la cafea nu face decât să-i sporească conținutul de zahăr, motiv pentru care diabeticii care doresc totuși să bea cafea ar trebui să încerce să bea cafea neagră decofeinizată cât mai mult posibil.
Fructe uscate
Fructele uscate sunt o opțiune excelentă pentru omul obișnuit. Aceste fructe sunt în mod normal mai mici și mai ușor de mâncat pentru cei cărora nu le place în mod deosebit gustul fructelor proaspete și, de asemenea, durează mult mai mult. Dar este important de reținut că fructele uscate nu ar trebui să facă parte din dieta unui diabetic. Asta pentru că fructele uscate au o concentrație mai mare de zahăr, ceea ce poate provoca, în cele din urmă, vârfuri ale nivelului de zahăr din sânge.
Nu numai asta, dar majoritatea oamenilor mănâncă mai multe fructe uscate decât fructe proaspete, ceea ce înseamnă că introduc și mai mult zahăr în sânge. Așadar, cel mai bine este să rămâi la cele proaspete atunci când poți.
Brânză cu conținut ridicat de sare
Când vine vorba de alimente pentru diabetici, brânza este una dificilă. Pe de o parte, s-a constatat că anumite brânzeturi reduc de fapt șansele ca cineva să dezvolte diabet de tip 2. Pe de altă parte, însă, brânza este plină de sare care, în cele din urmă, vă poate agrava și mai mult diabetul. Din acest motiv, cel mai bine este să fii strict când vine vorba de consumul de brânză și să optezi pentru opțiuni cu conținut scăzut de sare dacă ai diabet.
De exemplu, este mai bine să renunțați la feta în favoarea a ceva mai puțin sărat, cum ar fi mozzarella. De asemenea, este o idee bună să vă informați despre brânzeturi, deoarece unele brânzeturi au mai multe substanțe nutritive decât altele.
Fast Food
Când vă gândiți la fast-food, probabil că vă gândiți la burgeri și cartofi prăjiți. Și toată lumea iubește burgerii și cartofii prăjiți, nu-i așa? Deși această mâncare este atât ieftină, cât și delicioasă, fast-food-ul poate fi dăunător pentru sănătatea diabeticilor. Asta pentru că această mâncare este, în general, foarte bogată în grăsimi saturate, carbohidrați, sodiu și zahăr. Bineînțeles, diabeticii ar trebui să facă tot ce le stă în putință pentru a evita vârfurile acestor nutrienți și pentru a menține în permanență niveluri sănătoase.
Totuși, asta nu înseamnă că diabeticii nu pot mânca deloc fast-food. Având în vedere că multe lanțuri oferă acum opțiuni cu conținut redus de carduri și grăsimi, va exista aproape întotdeauna o alternativă mai sănătoasă pe care o puteți comanda.
Pansament de salată fără grăsimi
În lumea alimentară, ni se spune adesea că opțiunile “fără grăsimi” sunt mai sănătoase pentru noi. Și, deși nu există nicio îndoială cu privire la faptul că pansamentele de salată fără grăsimi au mai puține grăsimi în ele, asta nu înseamnă că sunt neapărat sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că producătorii de alimente pur și simplu înlocuiesc grăsimea cu altceva, cum ar fi zahărul sau sarea. Nu numai atât, dar cercetările au descoperit de fapt că pansamentele integrale conțin grăsimi sănătoase care ajută organismul să funcționeze normal.
Așadar, data viitoare când vă decideți să adăugați un dressing la salata dumneavoastră, nu vă faceți griji în privința alegerii opțiunii fără grăsimi. În acest caz, opțiunea plină de grăsimi este un aliment mai sănătos pentru diabetici.
Batoane de cereale
Perfecte pentru gustări în mișcare sau pentru prânzuri ușoare, nu e de mirare că batoanele de cereale sunt atât de populare. Și, deși există multe batoane de cereale sănătoase pe piață, se poate spune că multe batoane de cereale sunt, de asemenea, foarte nesănătoase. Aceste batoane sunt, în mod normal, pline de carbohidrați și zahăr, ceea ce înseamnă că nu sunt prea diferite de un baton de ciocolată obișnuit. Da, acesta este chiar și cazul unora dintre cele mai mari branduri de pe piață.
Batoanele de cereale Nature Valley și Quaker Oats ar putea provoca o creștere bruscă a glicemiei, motiv pentru care majoritatea experților în nutriție ar sugera consumul de fructe și nuci în locul batonului de cereale.
Cartofi prăjiți
Cartofii prăjiți pot fi găsiți în întreaga lume și se pare că oamenii nu se mai satură de aceste batoane de cartofi. Și, deși cartofii în sine sunt destul de sănătoși în doze mici, să mănânci orice în exces este rău pentru tine – mai ales atunci când acea mâncare este apoi prăjită în ulei nesănătos. Cartofii prăjiți sunt deosebit de dăunători pentru diabetici, deoarece combinația de carbohidrați din cartofi și grăsimi trans din ulei va provoca o creștere uriașă a glicemiei.
Chiar și o porție mică de cartofi prăjiți ar putea fi dăunătoare pentru nivelul de zahăr din sânge, motiv pentru care este mai bine să le evitați dacă este posibil. Alternativ, preparați-vă propriile alternative mai sănătoase și fără cartofi prăjiți.
Suc de portocale
Mulți oameni presupun că sucul de fructe este la fel de sănătos ca și consumul de fructe proaspete. Și, deși această băutură este cu siguranță o modalitate bună de a adăuga mai multe vitamine în dieta dumneavoastră, este important să vă amintiți că sucurile de fructe sunt foarte bogate în zahăr, calorii și carbohidrați. Din această cauză, este recomandat ca cei cu diabet de tip 2 să evite cu orice preț sucurile de fructe pentru a evita orice probleme de sănătate negative sau dăunătoare.
Totuși, dacă vă storceți singuri portocalele și vă preparați propriul suc de portocale 100%, ar trebui să vă puteți permite să beți cantități mici din când în când. Alternativ, cumpărați un suc de portocale cu conținut scăzut de zahăr.
Băuturi energizante
Probabil că nu ești surprins să le vezi pe acestea pe această listă. Băuturile energizante sunt concepute pentru a vă oferi o explozie de energie și fac acest lucru prin umplerea băuturilor cu zahăr, cofeină și alți aditivi. În calitate de diabetic, doriți să evitați orice explozie de orice, motiv pentru care ar trebui să evitați cu orice preț băuturile energizante. Acest lucru a fost susținut de știință, iar un studiu a constatat că o singură băutură energizantă poate crește nivelul de glucoză din sânge cu 30%.
Nu numai atât, dar unele companii producătoare de băuturi energizante nu dezvăluie fiecare ingredient din băuturile lor, ceea ce le face și mai periculoase pentru cei care trebuie să monitorizeze ceea ce introduc în corpul lor.
Chipsuri de cartofi
Deși nu este nimic rău în a mânca unul sau doi chipsuri, este important de reținut că chipsurile nu sunt cele mai bune alimente pentru diabetici. După cum știm cu toții, chipsurile de cartofi sunt prăjite și apoi sărate și aromatizate folosind ingrediente cu un conținut ridicat de sare și zahăr. Acest lucru poate duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge și de sare, ceea ce, în cele din urmă, va avea un impact asupra cantității de insulină de care aveți nevoie pentru a vă controla indicele glicemic.
Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, conținutul ridicat de sare din chipsurile de cartofi le face, de asemenea, să creeze o dependență atât de mare încât îți dorești să mănânci din ce în ce mai mult. Așadar, trebuie să vă controlați în preajma chipsurilor.
Băuturi sportive
Băuturile sportive sunt perfecte pentru persoanele non-diabetice care doresc să se rehidrateze și să se revigoreze rapid. Sunt atât delicioase, cât și practice și se găsesc cu ușurință în aproape toate magazinele alimentare din întreaga lume. Dar când te gândești la aceste băuturi din punctul de vedere al diabeticilor, probabil că nu ar trebui să fie o surpriză să afli că acestea nu sunt deloc prietenoase cu diabeticii. La urma urmei, orice lucru care provoacă o schimbare drastică a sistemului intern al organismului nu este bun.
Asta nu înseamnă că diabeticii ar trebui să evite toate băuturile sportive. Cu atât de mulți diabetici în această lume, există acum băuturi sportive prietenoase cu diabeticii, care nu conțin cofeină și zahăr.
Produse de patiserie preambalate
Este ușor să presupunem că nu există alimente pentru diabetici, dar nu este deloc așa. Diabeticii pot mânca majoritatea alimentelor în cantități mici, iar acest lucru este valabil și în cazul produselor de patiserie și al dulciurilor. Acest lucru este valabil mai ales dacă acestea sunt făcute în casă pentru a fi cu conținut scăzut de grăsimi și pentru a fi potrivite pentru diabetici, dar nu este la fel de adevărat dacă aceste produse de patiserie și dulciuri sunt preambalate. Asta pentru că aceste produse sunt făcute cu conservanți suplimentari pentru a le face să dureze mai mult.
Pe lângă aceasta, produsele de patiserie preambalate sunt, de asemenea, pline de carbohidrați rafinați, care se transformă apoi în zahăr atunci când sunt în interiorul organismului. Desigur, acest lucru înseamnă că organismul tău se va baza mai mult pe insulină dacă le mănânci.
Fulgii de ovăz aromatizați
S-ar putea să vă întrebați ce caută fulgii de ovăz pe această listă. La urma urmei, este în general considerat a fi una dintre cele mai bune opțiuni de mic dejun pentru cei cu diabet, deoarece este plin de toate lucrurile bune și este un aliment cu eliberare lentă care va ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, fulgii de ovăz aromați sunt o cu totul altă poveste. Acest tip de fulgi de ovăz este plin de adaosuri, cum ar fi zaharuri suplimentare și conservanți.
Bineînțeles, dacă nu vă place gustul fulgilor de ovăz obișnuiți, puteți aromatiza singur acest aliment folosind ingrediente proaspete și naturale, cum ar fi granola de casă, unt de nuci și toppinguri potrivite pentru diabetici.
Carnea procesată
Nu, diabeticii nu trebuie să devină vegetarieni. Dar dacă sunteți deja diabetic sau în stadiul de prediabet, este probabil cel mai bine să eliminați din alimentația dumneavoastră carnea procesată. Această noțiune a fost susținută de un studiu întreprins de Universitatea Harvard. aceștia au descoperit că consumul de carne procesată are capacitatea de a crește șansele de a dezvolta diabet de tip 2 cu un procent uriaș de 19%. Asta pentru că aceste cărnuri procesate sunt extrem de bogate în conservanți și sare.
Carnea proaspătă este perfect sănătoasă pentru diabetici, dar carnea procesată este de nerefuzat. Acest lucru este cu atât mai adevărat cu cât s-a constatat că și carnea procesată poate crește rezistența organismului la insulină.
Pâine albă
Probabil că nu este nevoie să vă spunem că pâinea albă nu este la fel de sănătoasă ca pâinea integrală. Și, deși persoanele cu diabet nu ar trebui să mănânce prea multă pâine, o pot face cu moderație, atâta timp cât pâinea este integrală. Asta pentru că pâinea albă este plină de zahăr, ceea ce poate crește nivelul de zahăr din sânge și, în cele din urmă, se poate baza mai mult pe insulină. În plus, există atât de multe alte beneficii ale pâinii integrale.
Pâinea integrală este incredibil de bogată în fibre, lucru pe care persoanele cu diabet ar trebui să îl caute. De fapt, fibrele pot ajuta la modul în care organismul tău răspunde la consumul de zahăr, ceea ce este cu siguranță un lucru pozitiv.
Brioșe
Există două tipuri de brioșe în această lume: brioșele bune și brioșele rele. Brioșele bune sunt cele făcute din făină integrală și cereale care sunt pline de fibre și vitamine, în timp ce brioșele rele sunt în schimb pline de zahăr, conservanți și alte neplăceri care nu vor sta bine cu un diabetic și cu nivelul de zahăr din sângele său. Din fericire, nu trebuie să excludeți complet brioșele din dieta dumneavoastră pentru diabetici.
Dacă sunteți diabetic și căutați un tratament dulce, nu este nimic rău în a mânca o brioșă bună din când în când. Asigură-te doar că o faci cu moderație și evită cu orice preț brioșele rele.
Smoothie-uri de fructe
În lumea alimentației sănătoase, smoothie-urile sunt o elită. Sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le poți mânca, deoarece sunt pline de fructe. Dar trebuie să ai grijă când vine vorba de fructe, deoarece acestea sunt, de asemenea, pline de zahăr. Sigur, este vorba de zahăr natural, dar este totuși zahăr. Din această cauză, diabeticii ar trebui să fie precauți atunci când beau smoothie-uri de fructe – mai ales dacă acel smoothie a fost făcut din mai multe fructe diferite cu conținut ridicat de zahăr.
Dar dacă ești diabetic și totuși îți dorești un smoothie, cel mai bun mod de a-l face mai sănătos și mai fericit pentru corpul tău este să schimbi o parte din fructe cu legume și proteine.
Carne la grătar
Dacă sunteți în căutarea celor mai bune alimente pentru diabetici, dar vă place să faceți grătar în weekend, trebuie să fiți atenți. Experții au descoperit că carnea la grătar este atât de rea pentru diabetici încât poate duce, de fapt, la o creștere a rezistenței la insulină. Nu numai atât, dar vă poate deteriora receptorii celulari și vă poate agrava și mai mult diabetul. Asta nu înseamnă însă că trebuie să evitați cu totul grătarul.
Asigură-te doar că îți protejezi carnea să nu se ardă pe grătar. Dacă se întâmplă acest lucru, tăiați pur și simplu bucățile înnegrite, astfel încât să puteți mânca în schimb doar bucățile mai sănătoase.
Rulouri cu scorțișoară
Nu este nimic mai bun decât mirosul de rulouri cu scorțișoară care îți umple casa. Dar, dacă sunteți diabetic, ar trebui probabil să renunțați la a le mânca și să vă mulțumiți doar cu mirosul acestor rulouri cu scorțișoară. Asta pentru că aceste rulouri cu scorțișoară sunt extrem de dulci și grase, fiind unul dintre cele mai rele alimente pe care un diabetic le-ar putea introduce în organism. Mai ales dacă ești o persoană care alege să mănânce aceste rulouri cu scorțișoară în mod regulat.
Un medic a afirmat chiar că “rulourile cu scorțișoară conțin mai multe grăsimi saturate și zaharuri adăugate decât ar trebui să consume persoanele cu diabet într-o zi întreagă”. Așadar, cel mai bine este să nu riscați aceste niveluri ridicate.
Miere
Desigur, este bine cunoscut faptul că un nivel ridicat de zahăr este cel mai rău lucru pe care un diabetic trebuie să-l mănânce. Dar ce faceți atunci când aveți nevoie să vă îndulciți mâncarea? Mulți oameni presupun că mierea este un bun înlocuitor pentru zahăr, dar nu este deloc așa. Cercetările au descoperit că mierea poate crește nivelul de zahăr din sânge în doar 30 de minute, ceea ce nu este bine pentru cei cu diabet.
Desigur, mierea conține mai multe substanțe nutritive decât zahărul pe care l-ați obține dintr-un pachet, așa că nu este la fel de rea ca zahărul de masă. Dar ar trebui totuși să o consumați cu moderație.
Creamer de cafea fără zahăr
Mulți oameni nu-și pot bea cafeaua fără cremă, iar acest lucru este perfect de înțeles. Cafeaua neagră este un gust dobândit, iar aici poate fi de ajutor crema de cafea. Și în timp ce diabeticii pot fi atrași de opțiunile fără zahăr de pe piață, este important să rețineți că acest lucru nu este atât de sănătos pe cât pare. Cele mai multe creme fără zahăr înlocuiesc de fapt zahărul cu îndulcitori artificiali care pot crește în continuare exponențial nivelul de zahăr din sânge.
Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să vă beți cafeaua neagră. Nutriționiștii ar sugera să vă beți cafeaua cu jumătate și jumătate, deoarece acest lucru vă va oferi mai degrabă grăsimi decât zahăr, ceea ce este mai bine pentru cei cu diabet.
Popcorn aromat
Popcornul este unul dintre cele mai bune alimente pentru diabet. Este o gustare sănătoasă, cu foarte puține calorii și aditivi, și este și destul de gustoasă. Cu toate acestea, problemele apar atunci când alegi să mănânci popcorn cu arome în locul celui simplu. În cazul în care adăugați unt, sare, bomboane, ciocolată sau chiar caramel, veți observa o creștere aproape instantanee a nivelului de zahăr din sânge. În plus, va provoca și o creștere a tensiunii arteriale.
Așa că, dacă ai poftă de o mică gustare, de ce să nu-ți faci singur floricele de porumb, în loc să cumperi cele preambalate? Acest lucru vă va permite să controlați ce puneți pe ele.
Nutella
Cu textura sa cremoasă și gustul său dulce, Nutella este o alegere populară pentru persoanele care doresc să își completeze pâinea prăjită sau clătitele de la micul dejun cu ceva delicios. Și, deși nu există nicio îndoială asupra faptului că ingredientele de cacao și alune nu sunt la fel de rele ca unele dulciuri de pe piață, ne pare rău să spunem că Nutella încă nu este sigură pentru diabetici. Este pur și simplu prea bogată în zaharuri și uleiuri vegetale.
Este foarte probabil ca alternativele la Nutella din magazinul alimentar să aibă exact aceleași ingrediente, dar poate vă interesează să știți că vă puteți face acasă o cremă de alune care să nu afecteze diabetul.
Băuturi de ciocolată
Fie că sunteți un mare fan al ciocolatei calde sau al ciocolatei cu lapte, probabil că vă place acea doză de dulceață. Și în timp ce pudra de cacao poate avea beneficiile sale, este important să rețineți că cei cu diabet trebuie să fie atenți când vine vorba de cantitatea de băuturi cu ciocolată pe care o consumă. Asta pentru că cele mai multe dintre cele pe care le cumpărați de la magazinul alimentar sunt pline de zahăr rău care va provoca o creștere a nivelului de zahăr din sânge.
Dar, dacă vă este poftă de ciocolată, una dintre cele mai bune modalități de a vă face propria ciocolată caldă sau lapte cu ciocolată care nu dăunează diabetului este să folosiți pudră de cacao crudă, lapte integral și un îndulcitor care este sigur pentru diabetici.
Cereale
Știm la ce te gândești; este imposibil să renunți la cereale, nu-i așa? Dar nu le spunem diabeticilor că nu puteți mânca deloc cereale. Trebuie doar să moderați tipul de cereale pe care le mâncați, deoarece multe tipuri de cereale sunt pline de zahăr. Luați un bol de Frosties, de exemplu. Un singur bol din această chestie vă va oferi 37 de grame de zahăr, ceea ce este mult prea mult pentru un diabetic să mănânce dintr-o singură repriză.
În schimb, ar trebui să vă concentrați atenția asupra cerealelor prietenoase cu diabeticii. Acestea sunt, în mod normal, cereale cu un conținut scăzut de zahăr și bogate în cereale integrale și fibre. S-ar putea să nu aibă un gust la fel de plăcut, dar corpul tău îți va mulțumi pentru asta.
Gem și jeleu
Dacă v-ați făcut vreodată gem sau jeleu, știți că acestea se fac prin fierberea fructelor cu o grămadă de zahăr. După cum vă puteți imagina, aceasta nu este o veste bună pentru diabetici. Deoarece aceste alimente sunt aproape în întregime făcute din zahăr, este important să evitați cu orice preț gemurile și jeleurile. Dacă nu o faceți, este posibil să observați o creștere serioasă a nivelului de zahăr din sânge și poate chiar rezistență la insulină.
Și în timp ce jeleurile și gemurile fără zahăr sună atrăgător pentru diabetici, de cele mai multe ori, mărcile înlocuiesc pur și simplu acest zahăr cu fructoză. Acest lucru este încă foarte rău pentru cei cu diabet.
Alcool
Alcoolul este o parte importantă a lumii moderne și nu există nicio îndoială asupra faptului că alcoolul și diabetul au o relație ciudată între ele. În timp ce cei cu diabet sunt cu siguranță capabili să bea în cantități mici, este foarte important să vă supravegheați nivelul de zahăr din sânge atunci când beți. De fapt, chiar și consumul moderat de alcool poate crește nivelul de zahăr din sânge. Băutura în exces este și mai periculoasă.
Dacă consumați prea mult alcool, veți constata că glicemia va scădea drastic, iar acest lucru poate fi chiar fatal. Din acest motiv, cel mai bine este să rămâneți la tema “mai puțin înseamnă mai mult”.
Ulei vegetal
Diabeticii trebuie să fie atenți când vine vorba de uleiul în care își gătesc mâncarea. Asta pentru că anumite uleiuri sunt mai rele pentru cei cu diabet și mult mai grase decât orice ar trebui să consume. În ceea ce privește uleiurile vegetale, uleiul de soia este considerat a fi cel mai rău dintre cele mai rele și are capacitatea de a crește greutatea corporală a unui diabetic cu un procent uriaș de 25%. Așadar, cel mai bine este să îl evitați.
Nu numai atât, dar ar trebui să fiți atenți și atunci când cumpărați uleiuri de la magazinul alimentar. Dacă vedeți că un ulei a fost “parțial hidrogenat”, ar trebui să îl lăsați chiar acolo, pe raft.
Salatini
Când te gândești la salatini, ai putea presupune că acești biscuiți sunt unii dintre cei mai sănătoși de pe piață. La urma urmei, nu au un gust prea extravagant. Dar se pare că aparențele (și gustul) pot fi înșelătoare, deoarece salatele nu sunt foarte prietenoase cu diabeticii. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că sunt făcute din făină îmbogățită, care, în esență, devine zahăr atunci când este digerată de organism. Bineînțeles, nu asta își dorește un diabetic de la mâncarea sa.
Nu numai atât, dar biscuiții sunt, de asemenea, plini de uleiuri care pot duce la creșterea în greutate. Așadar, cel mai bine este să evitați acești biscuiți și să optați în schimb pentru o alternativă mai sănătoasă.
Mâncăruri congelate
Atunci când ai avut o zi lungă la serviciu și nu ai energia necesară pentru a găti, mesele congelate pot fi salvarea ta. Aceste lucruri trebuie doar să fie puse în cuptor sau în cuptorul cu microunde și poți avea o masă întreagă în fața ta în doar câteva minute. Dar, deși pot fi extrem de practice, mesele congelate nu sunt tocmai sănătoase – și cu siguranță nu sunt sănătoase pentru un diabetic.
Pentru a conserva această mâncare congelată, alimentele sunt îmbogățite cu o cantitate uriașă de zahăr, conservanți și sare, toate acestea fiind lucruri care pot duce la creșterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Cum un diabetic trebuie să țină aceste niveluri sub control, încercați să le evitați.
Alimente fără gluten
În ultimii ani, a existat o creștere uriașă a alimentelor fără gluten în magazinele alimentare. Desigur, aceasta este o evoluție excelentă pentru cei care sunt alergici sau intoleranți la gluten, dar a făcut ca găsirea alimentelor ca diabetic fără gluten să fie și mai dificilă. Asta pentru că alimentele fără gluten sunt, în general, extrem de bogate în carbohidrați pentru a compensa lipsa glutenului, ceea ce înseamnă că diabeticii trebuie să fie atenți și să își monitorizeze și mai atent aportul de carbohidrați.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să evitați cu totul alimentele fără gluten. Înseamnă doar că trebuie să fiți conștient de cât de mult puteți mânca în mod realist fără ca aceasta să vă afecteze prea mult nivelul de zahăr din sânge.
Pretzels
Deși ne plac covrigii la fel de mult ca și cel de alături (care iubește cu adevărat covrigii), probabil că nu aveți nevoie de noi pentru a vă spune că aceste lucruri nu sunt sănătoase. Sigur, sunt la îndemână în geantă pentru o gustare la pachet, dar întreaga lor premisă este că sunt acoperiți de sare sau de un alt tip de aromă. Și cum diabeticii trebuie să fie atenți la câtă sare consumă, să adaugi mai multă sare în dieta lor nu este o idee bună.
Ca și cum sarea nu ar fi fost de ajuns, covrigeii sunt, de asemenea, plini de carbohidrați rafinați care pot provoca, de asemenea, creșterea glicemiei. Din această cauză, ar fi bine să iei covrigii de pe lista de cumpărături în viitorul apropiat.
Ceai îmbuteliat
Dacă sunteți o persoană care adoră un ceai dulce sau îmbuteliat pentru a începe ziua, nu sunteți singura. Majoritatea magazinelor alimentare sunt pline până la refuz cu rafturi peste rafturi de ceai îmbuteliat. Și în timp ce aceste sticle sunt perfecte pentru a vă potoli setea din mers, ceaiul din interiorul acestor sticle nu este benefic pentru cei cu diabet. Uneori, există o cantitate uriașă de zahăr în aceste băuturi, pe care diabeticii trebuie să o evite cu orice preț.
Nu numai asta, dar multe dintre aceste sticle sunt de dimensiuni mari, ceea ce înseamnă că bei și mai mult zahăr. Poți să bei în continuare ceai îmbuteliat, dar asigură-te că verifici în prealabil ingredientele și mărimea porției.
Covrigi
Nu poți da greș cu un covrig la micul dejun, nu-i așa? Greșit. Deși covrigii sunt absolut delicioși și variați în ceea ce privește aromele lor, covrigii sunt la fel de nesănătoși ca și cum ai mânca șase vieți de pâine albă în același timp. Deoarece acest aliment este făcut din carbohidrați și cereale rafinate, covrigii vor provoca o creștere a nivelului de zahăr din sânge în cel mai scurt timp – iar acest lucru poate fi greu de controlat pentru diabetici.
Chiar și covrigii din cereale integrale sunt o rețetă pentru un dezastru al glicemiei, așa că este important să luați decizia corectă atunci când vine vorba de micul dejun. În marea schemă a lucrurilor, pâinea este mult mai bună decât un covrig.