Ajutor unic de 1.500 de lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat

0
627

Peste 660.000 de persoane, beneficiari de pensii și alocații sociale de stat stabilite până la 1 octombrie curent, vor primi un ajutor unic de 1500 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern, în ședința sa desfășurată la Cahul, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Măsura, inițiată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, este destinată persoanelor domiciliate în Republica Moldova, care beneficiază de pensii și alocații de stat cu un cuantum lunar mai mic de 5000 de lei și are drept obiectiv susținerea pensionarilor cu venituri mici în contextul crizelor actuale.

Ajutorul unic va fi acordat din 1 octombrie, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat și va putea fi ridicat până la finele anului 2023.

În acest scop, din bugetul de stat a fost alocat aproape 1 miliard de lei, suma fiind prevăzută în rectificarea bugetară.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentLa Consiliul Raional Soroca s-a discutat despre accesul la servicii inclusive de sănătate sexuală și reproductive
Articolul următorSoroceanul Alexei Taran, directorul ANRE, explică creșterea prețului pentru gazele naturale
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.