Află pentru câte minute trebuie să lași carnea de porc la cuptor pentru a fi perfectă

0
124

În familiile în care se sărbătorește un Crăciun tradițional, cu brad împodobit și preparate făcute ca la mama acasă, friptura de porc nu poate lipsi de pe masă. Carnea, indiferent de la ce animal proveni, este una dintre cele mai importante părți ale alimentației omului. Este o sursă importantă de proteine, dar și de alți compuși de care organismul are nevoie pentru a funcționa în condiții optime. 

Dacă vorbim despre carnea de porc, sunt mai multe lucruri de care trebuie să ținem cont. Este preferata celor mai mulți români, dar specialiștii recomandă să fie consumată în cantități moderate din pricina conținutului ridicat de grăsimi saturate. Dacă vrei să prepari o friptură, varianta cea mai sănătoasă este cuptorul, pentru că așa se mențin nealterați compușii nutritivi și nici nu necesită un adaos de grăsime în timpul gătirii.

Cum calculezi timpul corect

În funcție de cantitate și partea din animal din care vrei să faci friptura, timpul de preparare diferă pentru carnea de porc la cuptor, astfel:

  • Pulpa semi-preparată cu os, întreagă, între 14 și 16 kilograme se gătește la o temperatură de 162 de grade Celsius și se lasă la cuptor între 18 și 20 de minute pentru fiecare kilogram
  • Pulpa semi-preparată cu os, jumătate, între șapte și opt kilograme se gătește la o temperatură de 162 de grade Celsius și se lasă la cuptor între 22 și 25 de minute pentru fiecare kilogram
  • Pulpa preparată, cu os, întreagă, se gătește la o temperatură de 162 de grade Celsius și se lasă la cuptor între 15 și 18 de minute pentru fiecare kilogram

Dacă nu este lăsată cât trebuie la foc, este posibil ca bacteriile din carnea de porc să nu fie eliminate cum treebuie, existând riscul infecției cu Salmonella și apariției toxiinfecțiilor alimentare.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.