Află cine a luat cele mai multe voturi la alegerile locale din Racovăţ

0
38

La 14 mai curent, în satul Racovăţ s-au desfăşurat alegeri locale noi. O femeie şi patru bărbaţi au fost înregistrați în cursa pentru fotoliul de primar în localitate, ei reprezentând tot atâtea partide politice.

Este vorba despre Grigore Mitrofan din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Borozan, candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM); Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a fost reprezentat în scrutin de Angela Ceban; din partea Partidului Nostru (PN) a candidat Ion Ceban, iar candidatul Partidulului „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA) este Piotr Branişte.

La scrutinul de duminică au participat 1170 de alegători dintre 2854 incluşi în listele de bază şi 6 înregistraţi pe lista suplimentară.

Potrivit lui Anton Zabulica, preşedintele Consiliului electoral al circumscripţiei electorale săteşti Racovăţ nr. 29/19, opt buletine de vot au fost declarate nevalabile. Astfel , din cele 1162 voturi valabil exprimate candidatul PSRM a obţinut 150 voturi; pentru candidatul PDM au votat 705 alegători; pentru candidata PCRM au votat 130 de alegători; 85 voturi a acumulat candidatul PN; pentru candidatul PPDA au votat 92 alegători.

Procesul de votare  decurs liniştit, fără incidente, mai informează sursa.

Astfel, cu un număr 705 voturi sau peste 60% din numărul total de voturi exprimate, Ion Borozan, candidatul PDM a ieşit învingător.

Rezultatele alegerilor locale urmează să fie validate de Comisia Electorală Centrală.

În aceeaşi zi şi in alte şase localităţi din ţară s-au desfăşurat alegeri locale: Mereni ( Anenii Noi), Hirova (Călărași), Pervomaisc (Căușeni), satele Ulmu şi Țipala ( Ialoveni) și orașul Tvardița (Taraclia).

Articolul precedentPlahotniuc și Dodon își dau arama pe față
Articolul următorVino și vezi Cetatea Soroca, în “Noaptea Muzeelor”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.