AFIȘA OBSERVATORULUI vă propune să participați la câteva activități pentru acest weekend

0
62

Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.

Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.

„Profesorul de franceză”

Un spectacol intrigant despre o lume cunoscută și nouă mereu, în care trăiesc – liceenii. LICEENII – uneori au multe întrebări, deseori mai multe răspunsuri, uneori disperați, alteori rebeli, uneori neauziți, alteori venerați…, dar mereu la răscruce. VISE. DEZAMĂGIRI, IDEALURI și toate fragile și mereu – ECUAȚII. Naivitate confundată cu iubirea, iubire confundată cu veșnicia. ADMIRAȚI. INVIDIAȚI… Ei nu înțeleg că alții îi înțeleg, precum alții nu înțeleg că ei îi înțeleg… și numai IUBIREA leagă și dezleagă pentru a dăinui…

Workshop De Crăciun Pentru Copii

Magia sărbătorilor de iarnă umple sufletele cu dragoste, căldură și amintiri pline de farmec. Copiii sunt cei care trebuie sa simtă cel mai mult spiritul acestora, iar din acest motiv ZIPHOUSE invită pe toți cei mici să-și dea frâu imaginației și creativității în cadrul Workshop-ului de Crăciun – Junior Edition.

Trei zile vor fi dedicate creației tematice:

  • 23 Decembrie – grupă realizată pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani. Fiecare participant va realiza câte o felicitare tematică și o jucărie personalizată pentru pomul de Crăciun.

Ora de începere: 15:00

  • 26 Decembrie – grupă realizată pentru copii cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani. Obiectul de creație va fi o coroniță de Crăciun, personalizată pentru fiecare participant.

Ora de începere: 12:00 și 16:00

  • 28 Decembrie – grupă realizată pentru copii cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani. Obiectele de creație vor fi jucăriile pentru pomul de Crăciun în tehnica macramé.

Ora de încerepe: 13:00

Durata fiecărui workshop este de 3 ore. Prețul evenimentului: 400 MDL.

Toate materialele sunt incluse în prețul activității și oferă o varietate mare de culori, texturi și decor, pentru realizarea lucrărilor personalizate.

”Magie de Crăciun” – versiune scenică Ion Jitari

MICUL PRINȚ – un spectacol pentru întreaga familie!

MICUL PRINȚ este o poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism. Cei mici vor fi captivați de prințișorul care vine de pe micul Asteroid B-612, unde avea grijă de un trandafir și trei vulcani. Dar și de personajele pe care acesta le-a întâlnit pe diverse tărâmuri, în timpul călătoriei sale. Micul Prinț ajunge pe planeta Pământ și vrea să cunoască oamenii. Pe cine întâlnește el aici? Își va face prieteni? Va rămâne pe Pământ sau se va întoarce pe Asteroidul B-612? Veți afla răspunsurile numai în sala de spectacol.

Moș Brahms Colindă

Pe 23 Decembrie în program o să avem o gingașă sonată pentru vioară și pian de Schubert.
Posibil pentru prima dată pe o scenă din Moldova, trio-ul ”Istoria unui soldat” de Igor Stravinsky, pentru clarinet, vioară și pian, împreună cu actor (!) – o lucrare fantastică care se cântă însă foarte rar.
După pauză vom cânta un trio matur și meditativ pentru clarinet, violoncel și pian, una dintre ultimele lucrări scrise de Brahms. Iar în încheiere câteva piese din cele 8 piese pentru trio scrise de Max Bruch.
Ne-am dori ca din vânzările de bilete să continuăm tradiția Moldo Crescendo din ultimii 2 ani și să donăm un pian digital unei școli de muzică din afara Chișinăului (un motiv în plus să veniți la concert 🙂 )

CARBON FILM la cinematograful ODEON

Vă invităm la cinematograful Odeon pentru a viziona o nouă producție autohtonă – filmul CARBON, în regia lui Ion Borș.

Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru.

Urmărim povestea unui tânăr tractorist, Dima, care din simpla și naiva dorință de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește pe un drum periculos, la capătul căruia așteaptă să-și vadă visurile împlinite.

O descoperire sinistră transformă călătoria lui Dima într-o aventură absurdă, plină de situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important –„să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața!

Colivia cu nebune

Un tânăr îndrăgostit peste măsură, Laurent, hotărăște să se însoare. Înainte de acest pas însă, el trebuie să facă față unei dificile încercări – să organizeze o cină în familie, cu părinții. Nimic ieșit din comun până în acest moment, doar că mireasa provine dintr-o familie cu vederi extrem de conservatoare, cu un tată politician care militează pentru morală și familia tradițională. Iar Laurent descinde dintr-o familie ieșită din tiparele unei mentalități conservatoare. De frică să nu-și piardă iubita, tânărul își roagă tatăl să joace în fața familiei ei un rol complicat…
„Colivia cu nebune” se recomandă drept o comedie despre aparențe și prejudecăți, familii tradiționale și …mai puțin ori, poate, mai mult de-atât, sau, într-un cuvânt: despre iubire, în toate formele și înțelesurile ei.

SONATA LUNII

SONATA LUNII, un spectacol inspirat din filmul ,,Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca. Este o poveste cu patru personaje multiplicate, care reprezintă vecinii de jos și de sus. Vecinii de jos sunt împreună de mulți ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. Într-o seară de vineri, vecinii de sus, puțin mai tineri decât ei, vor veni în ospeție. Ce nu ştiu gazdele este că această seară se va transforma pe neaşteptate într-o orchestră de emoții neacordate. Muzică clasică, teme picante, situații provocatoare care pun în evidență problema cuplului de la relația de dragoste până la experiența în sex. O comedie 18+ care te va ține pe val.

FILMUL MEMORIA (subtitrare in engleza)

Sinopsis : Edmund şi Mari se trezesc fiecare într-un oraş completamente străin, în afara timpului lor, în care fiecare om se comportă ca şi cum i-ar cunoaşte de-o viaţă, oraş pe care nu îl pot părăsi decât ca rezultat al hazardului. O loterie. “Oare vrem să ştim adevărul?” Un love story la graniţa dintre vis şi realitate ce evită excesele melodramatice prin meditaţia din jurul fricii noastre de necunoscut.
 

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSă vină vacanța! 16 zile de „concediu” pentru elevi
Articolul următorPromulgat și publicat în Monitorul Oficial: indemnizația va fi achitată integral după șase luni de activitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.