Afișa Observatorului vă invită la câteva evenimente și spectacole în acest weekend

0
100

Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.

Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.

Chirița în provincie

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 29 de ani.

Probabil, cel mai popular și binevândut spectacol din Republica Moldova. Considerat cel mai longeviv, acesta de fiecare dată umple sala de la „Eugene Ionesco”. Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 29 de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. „Chirița în provincie” are mare succes și peste cinci cincenarii. Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chiriță amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge.

Spectacol matineu “Licurici în lumea basmelor” | 08.01.2023

Moș Crăciun, Licurici, Cocoșul, Fata babei, Vulpea, Boierul, Făt-Frumos, Lupul, Balaurul, Păcală, vă așteaptă, dragi copii, să veniți cu colinde, urături, poezii, snoave și întâmplări hazlii, în jurul celui mai miraculos Pom de Crăciun la spectacolul — matineu «LICURICI în lumea basmelor»!

Aventurile celor Trei Purcelusi – Spectacol Interactiv de Animatie pentru Copii | Ianuarie 2023 | 11-00 | +3

Aventurile celor Trei Purceluși se desfășoară în linba română și este un spectacol de animație inspirat din povestea clasică dar care reprezintă o combinație interesantă a subiectului dramatic cu cântecul, dansul și jocul implicând la maxim spectaorul, adică copii și părinții.

Aveți posibilitatea prin prisma unei povești să participați direct la ceia ce se întâmplă pe scenă pentru că interacțiunea cu copiii este principalul scop al acestui tip de eveniment. Purcelușii Murdărel, Somnorel și Mâncăcel sunt trei frați care își construiesc câte o casă ca să se apere nu doar de ploaie și vânt ci de cel mai groaznic dușman al lor – LUPUL.

Ca în orice poveste avem un final fericit prin care copii înțeleg diferența dintre bine și rău.
Dar cine pe cine păcălește rămâne să vedeți la spectacol.

Spectacol “Aveți ceva de declarat?”

Plictisită de viața de cuplu, Madam Chandebise conspiră cu cea mai bună prietenă pentru a-i incrimina credinciosului său soț un fals adulter. Soțul prietenei, hombre caliente, recunoaște scrisul, scoate pistolul și dă startul unui motaigne-russe care le întoarce tuturor viețile cu fundul în sus și revelând multe necunoscute într-o ecuație care vă va ține cu sufletul la gură pe tot parcursul spectacolului!Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului chişinăuian, metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoție, energie și forță imaginativă.

“Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposeşte pe scena noastră în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm premiera din 16 şi 17 aprilie. Să ne copleşească iureşul de muzică, situaţii haioase şi quiproquo-uri voioase, încântătoare cum n-a văzut Parisul! Aveţi ceva de declarat? Doar bună dispoziţie, bucuria de a trăi. Şi de a juca de dragul spectatorului fidel!

SHOW DE REVELION ”ÎN LUMI PARALELE” 2+

Ființe din lumea paralelă ajung în lumea terestră, unde cunosc tradiții și obiceiuri ale mai multor popoare de pe glob. Dans, focuri de artificii şi multă, multă voie bună. La sfârşitul evenimentului – sesiune foto cu eroii din spectacol, iar la ieşirea din sală toți, de la mic la mare, vor primi câte un dar de la Moş Crăciun.

TÂRGUL DE CRĂCIUN

In acest an vor fi comercializate obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare: produse fast food, snack-uri, produse de patiserie fără cremă, cofetărie, popcorn, vată de zahăr, acadele, băuturi răcoritoare și fierbinți, bere etc.

De asemenea, în PMAN vor fi instalate carusele, va fi trenulețul, dar și alte activități distractive pentru copii.

Pe durata sărbătorilor de iarnă, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor beneficia de fotografii cu Moș Crăciun în preajma Pomului din PMAN, executate gratuit de către un fotograf profesionist contractat de Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural.

Totodată, în căsuța lui Moș Crăciun, amenajată de Primărie, vor fi zone pentru distracții și pentru fotografii. Mai mult, vinerea, sâmbătă și duminica, copiii vor primi aici cadouri de la Moș Crăciun. Pentru a susține tematica de Revelion, unitățile de transport public din capitală vor fi decorate cu luminițe colorate. De asemenea, în sectoarele capitalei va fi aprins iluminatul decorativ. Pentru buna desfășurare a evenimentelor în PMAN va fi amenajat și un punct medical, în perimetrul desfășurării evenimentelor. Pe 24 decembrie, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale vor răsuna colinde într-un program muzical, susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Romanița”, iar pe 6 ianuarie 2023, ora 18:00, va fi un program cultural cu Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de Iederă”.

Spectacol “Pomul Vieţii”


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentФЕЙК: Экс-министр обороны Анатол Шалару призвал выселить гагаузов из Молдовы
Articolul următor„Mi-au ucis copilul, iar șoferul e la libertate”: Mama băiatului de 10 ani, lovit mortal pe o zebră la Botanica, cere dreptate / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.