Activitatea unei stații PECO din Florești, sistată. Comercializa produse petroliere și gaze lichefiate fără licență

0
113

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) a anunțat că o stație PECO din raionul Florești și-a sistat temporar activitatea de comercializare a benzinei, motorinei și gazului lichefiat. Se întâmplă după ce inspectorii ISSPNPC au constatat că agentul economic a comercializat produse petroliere și gaze lichefiate fără să dispună de autorizație. Despre aceasta scrie newsmaker.md

ISSPNPC a informat, pe 2 mai, că controlul la stația PECO din Florești a fost demarat ca urmare a petițiilor consumatorilor, și a sesizării Centrului Național Anticorupție (CNA).

În cadrul verificării, inspectorii ISSPNPC au depistat că sistemul de măsurare și înregistrare a cantității produselor petroliere și gazelor lichefiate livrate cu amănuntul era cu termenul de verificare metrologică expirat.

„Astfel, urmare a efectuării controlului, au fost constatate fapte ale agentului economic care cad sub incidența elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 241 Cod penal al RM (Practicarea activităţii financiare fără licență pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi gazelor lichefiate) fapt pentru care, ISSPNPC a remis neîntârziat materiale și a sesizat organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat, fapta fiind săvârșită în condiţii care o plasează sub incidenţa legii penale”, a comunicat ISSPNPC.


Articolul precedentAnul de învățământ se va încheia pe 30 mai, iar ziua de 1 iunie va fi declarată liberă
Articolul următorAlegeți confortul și calitatea cu ușile termopan din PVC sau aluminiu de la GRAFITEX / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.