Accizele la motorină se compensează în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă.

0
54

  Agricultorii pot depune Cerei de solicitare a compensației parțiale a accizei la motorină, în corespundere cu Hotărârea de Guvern nr. 275 din 27.04.2022, privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural.

   Conform Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, dosarele se depun pe întreaga perioadă a anului 2022, dar nu mai mult de un dosar pentru un semestru, conform perioadei: semestru I–până la 30 iunie și semestrul II –de la 1 iulie până la 15 noiembrie.

 Pentru a fi eligibili compensării, una din condițiile obligatorii este ca motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole și să fie achiziționată începând cu data de 29 aprilie curent. Accizele la motorină se compensează în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă.

 

Articolul precedentLarisa Prisacari – Gânduri printre rânduri / VIDEO
Articolul următorSe așteaptă deconectări ale energiei electrice în Soroca, Căinarii Vechi, Ocolina, Schineni și alte localități
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.