A înfipt un ac într-un ou și a descoperit un truc genial când l-a pus la fiert

0
206

Experții în arta culinară japoneză sunt recunoscuți pentru trucurile inedite pe care le folosesc atunci când vor să pună pe masa clienților preparate care să încânte și cele mai exigente gusturi. Iată cum poți curăța ouăle mai ușor de coajă. Bucătarul japonez Windy Sukiyaki a găsit trucul genial care te ajută să fierbi ouăle mai repede. Tot ce trebuie să faci este să înfigi un bold la baza oului, apoi să-l pui la fiert.

Apoi, vei adăuga sare în apă și vei lăsa oul să fiarbă nu mai mult de 10 minute. După ce-l vei scoate din apă, îl lovești ușor și vei vedea că se va desprinde foarte repede coaja. Acest truc este foarte eficient, iar rezultatele nu vor da greș.

Indiferent că fierbi ouă pentru a le savura la micul dejun sau le pregătești pentru masa de Paște, aceste alimente trebuie consumate într-o anumită perioadă de timp. Ceea ce înseamnă că ouăle fierte au și ele un termen de valabilitate care expiră, eventual.

Ți s-a întâmplat, probabil, să vrei să consumi un ou fiert și să ai impresia că are un gust puțin bizar. Acest lucru se întâmplă atunci când ouăle s-au stricat. Să mănânci ouă fierte expirate este mai periculos decât să consumi ouă crude, spun experții.

Specialiștii în nutriție îi sfătuiesc pe oameni să consume ouăle fierte în primele două zile, mai ales dacă alimentele nu au fost depozitate în frgider.

Teoretic trebuie consumate proaspete, cât mai proaspete. De aceea eu sunt surprins de ouăle vopsite care se vând în comerţ. Eu nu am găsit în legislaţie vreun capitol despre ouăle fierte. Sunt stupefiat că le da 10-12 zile termen de valabilitate, eu nu am văzut de astea. Recomandarea la ou fiert e să se consume proaspăt, în primele 6 ore după fierbere. Nu e diferenţă dacă e ou de magazin sau de la o găină casă atunci când îl fierbem să îl înroşim”, a declarat directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuţa, medic veterinar pentru Adevărul.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.