A fost prezentat studiul de prefezabilitate privind construcţia staţiei de epurare la Soroca

0
242

La 30 mai, conducerea Primăriei Soroca, reprezentanți ai SA “Regia Apă Canal” Soroca și specialiști ai primăriei s-au întâlnit cu reprezentanții firmei SRL „Terra Dinamic”, care au prezentat studiul de prefezabilitate privind construcţia unei staţii de epurare a apelor reziduale la Soroca.

Studiul reprezintă un volum de câteva zeci de pagini, editat în limbile română și engleză, în care este descrisă situația din municipiul Soroca și soluțiile pentru epurarea apelor uzate. Autoritățile municipale au promis să publice informația pe site-ul primăriei, în viitorul apropiat, ca să-l poată citi toți doritorii.
Cei prezenți au discutat despre modelul de stație propus pentru construcție în Soroca și mai multe aspecte de ordin tehnic ale viitoarei stații de epurare. În prezent se discută despre construcția unei stații de epurare de tip închis, amplasată sub sol, cu o capacitate de epurare de până la 9000 de metri cubi de apă în zi.
Amintim că anterior primăria Soroca a semnat un memorandum cu SRL „Terra Dinamic”, prin care agentul economic și-a asumat să elaboreze un studiu de prefezabilitate pentru construcția stației de epurare în municipiul Soroca.
La finele ședinței din 30 mai, a fost semnat un alt acord între cele două părți, potrivit căruia același agent economic va pregăti proiectul tehnic pentru construcția stației de epurare. “SRL „Terra Dinamic” își asumă obligațiunea ca pe parcursul a șase luni să fie pregătit proiectul de fezabilitate și prezentat sorocenilor cu detaliile despre unde va fi construită stația de pompare, propriu-zis stația de epurare și mecanismul de epurare a apelor reziduale”, a menționat primarul Victor Său. Potrivit autorităților, ulterior, același partener va identifica investitori pentru construcția stației de epurare.
Pentru elaborarea studiului de prefezabilitate, cât și elaborarea viitorului proiect tehnic, primăria municipiului Soroca nu suportă cheltuieli. Acestea sunt finanțate de Guvernul României, prin RoAid, prin intermediul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.