A decedat medicul Alexandru Cucereavâi, unul din stâlpii medicinii sorocene…

0
3236

Astăzi, cu profundă durere, am aflat vestea despre trecerea în neființă a medicului ALEXANDRU CUCEREAVÂI, unul din stâlpii medicinii sorocene, celui care a stat la începuturile cunoscutei dinastii de medici Cucereavâi-Cealan-Rusnac, Cetățean de Onoare a municipiului Soroca.

S-a născut în anul 1934, iar în anul 1961 a absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chișinău, după care a fost detașat la serviciu în raionul Soroca. Cu participarea lui a fost deschis Spitalul din satul Bădiceni, unde a activat 6 ani, după cea a fost transferat la Spitalul raional din Soroca, până în anul 1987 ocupând funcția de șef al Secției de terapie. Ulterior, până în anul 2018, a activat ca medic terapeut la Centru Medicilor de Familei din Soroca.

Pe parcursul a peste 50 de ani, doctorul Cucereavâi a stat la straja sănătății oamenilor, nu și-a precupețit puterile pentru a da speranță celor căzuți la nevoie și a muncit mult pentru ca medicina soroceană să se dezvolte și să prospere, în toate aspectele. A lăsat în urmă o întreagă pleiadă de medici și, pur și simplu, oameni buni și demni care vor duce, cu siguranță, mai departe învățătura acestui DOCTOR și OM cu literă mare.

Noi, colectivul Spitalului raional Soroca „Anatolie Prisacari”, regretăm enorm această pierdere irecuperabilă și adresăm sincere condoleanțe soției – medic Polina Cucereavâi, fiicei – medic, directoarea Spitalului raional, Angela Rusnac, fiicei – medic, vicedirector la Centrul Medicilor de Familie Soroca Svetlana Cealan, ginerelui – medic Alexei Cealan, nepoților, strănepoților, prietenilor și rudelor.

Dumnezeu să-l ierte și veșnică să-i fie memoria…

Colectivul Spitalului raional Soroca „Anatolie Prisacari”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.