A decedat medicul Alexandru Cucereavâi, unul din stâlpii medicinii sorocene…

0
3254

Astăzi, cu profundă durere, am aflat vestea despre trecerea în neființă a medicului ALEXANDRU CUCEREAVÂI, unul din stâlpii medicinii sorocene, celui care a stat la începuturile cunoscutei dinastii de medici Cucereavâi-Cealan-Rusnac, Cetățean de Onoare a municipiului Soroca.

S-a născut în anul 1934, iar în anul 1961 a absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chișinău, după care a fost detașat la serviciu în raionul Soroca. Cu participarea lui a fost deschis Spitalul din satul Bădiceni, unde a activat 6 ani, după cea a fost transferat la Spitalul raional din Soroca, până în anul 1987 ocupând funcția de șef al Secției de terapie. Ulterior, până în anul 2018, a activat ca medic terapeut la Centru Medicilor de Familei din Soroca.

Pe parcursul a peste 50 de ani, doctorul Cucereavâi a stat la straja sănătății oamenilor, nu și-a precupețit puterile pentru a da speranță celor căzuți la nevoie și a muncit mult pentru ca medicina soroceană să se dezvolte și să prospere, în toate aspectele. A lăsat în urmă o întreagă pleiadă de medici și, pur și simplu, oameni buni și demni care vor duce, cu siguranță, mai departe învățătura acestui DOCTOR și OM cu literă mare.

Noi, colectivul Spitalului raional Soroca „Anatolie Prisacari”, regretăm enorm această pierdere irecuperabilă și adresăm sincere condoleanțe soției – medic Polina Cucereavâi, fiicei – medic, directoarea Spitalului raional, Angela Rusnac, fiicei – medic, vicedirector la Centrul Medicilor de Familie Soroca Svetlana Cealan, ginerelui – medic Alexei Cealan, nepoților, strănepoților, prietenilor și rudelor.

Dumnezeu să-l ierte și veșnică să-i fie memoria…

Colectivul Spitalului raional Soroca „Anatolie Prisacari”


Articolul precedentPeste 140.000 de cetățeni ai RM vor fi vaccinați împotriva coronavirusului, în prima etapă
Articolul următorLa data de 2 februarie, în raionul Soroca erau înregistrate, de la începutul pandemiei, 2117 persoane infectate cu coronavirus
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.