A aruncat la gunoi, din greșeală, un hard cu bitcoini în valoare de 176 de milioane $ și vrea să-i recupereze

0
548

James Howells, bărbatul care a devenit cunoscut în toată lumea după ce a pierdut 8.000 de bitcoini aflați pe un hard disk aruncat din greșeală, are un nou plan pentru recuperarea criptomonedelor. 

Howells a aruncat hard disk-ul cu bitcoini în 2013, iar acesta a ajuns la o groapă de gunoi din Newport, Țara Galilor. Într-un interviu acordat pentru Insider, Howells a spus că a elaborat un plan de afaceri de 11 milioane de dolari pentru a recupera hard disk-ul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 176 de milioane de dolari, deși valoarea unui bitcoin poate fluctua.

Howells a spus că în planul lui au fost incluși și doi câini robotici – Spot – de la Boston Dynamics. Robotul Spot al Boston Dynamics a fost scos la vânzare în iunie 2020, când valoarea lui era de 74.500 de dolari. De atunci, Spot a fost folosit pentru scanări în proiectele de construcții sau patrulare în Singapore, pentru respectarea restricțiilor de distanțare socială.

Howells a spus că roboții pot fi folosiți și pentru a scana pământul și astfel să poată găsi hardul prețios. Bărbatul a mai spus că proiectul lui va necesita doi câini robotici. Howells a mai explicat că și-a făcut planul cu ajutorul unor experți și că a găsit și surse financiare, însă mai rămâne ca autoritățile locale să-i permită să sape în groapa de gunoi.

Consiliul local din Newport i-a refuzat în mod constant lui Howells accesul la groapa de gunoi încă din 2013, așa că șansele de reușită ale planului său pare nule. Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat pentru Insider că Howells nu are argumente cu care ar putea convinge consiliul să-și reconsidere deciziile de până acum. „Propunerile lui prezintă un risc ecologic semnificativ, pe care nu îl putem accepta”, a spus purtătorul de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.