CORONAVIRUS: Antibiotice sunt eficiente în prevenire sau tratare? Nu panicăm, ne informăm!

0
307

Pentru a crește gradul de informare a populație în legătură cu virusul Coronavirus de tip nou și a domoli panica ce pare să crească de la o zi la alta în societate, inaugurăm un ciclu de articole bazate pe întrebări și răspunsuri despre Coronavirus. Nu panicăm, ne informăm!

Antibiotice sunt eficiente în prevenirea sau tratarea COVID-19?

Nu. Antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, ci doar împotriva infecțiilor bacteriene. COVID-19 este cauzat de un virus, deci antibioticele nu funcționează. Antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament pentru COVID-19. Acestea trebuie utilizate doar conform indicațiilor medicului pentru a trata o infecție bacteriană.

Există un vaccin, medicament sau tratament pentru COVID-19?

Nu încă. Până în prezent, nu există niciun vaccin și niciun medicament antiviral specific care să prevină sau să trateze COVID-19. Cu toate acestea, cei afectați ar trebui să beneficieze de îngrijire pentru ameliorarea simptomelor. Persoanele cu evoluția bolii gravă trebuie spitalizate. Majoritatea pacienților se tratează datorită tratamentului simptomatic.

Posibile vaccinuri și unele tratamente medicamentoase specifice sunt în curs de investigare. Acestea sunt testate prin studii clinice. OMS coordonează eforturile de dezvoltare a vaccinurilor și a medicamentelor pentru prevenirea și tratarea COVID-19.

Cele mai eficiente metode de a vă proteja pe voi și pe ceilalți împotriva COVID-19 sunt să vă spălați frecvent mâinile, să vă acoperiți gura și nasul cu un șervețel sau să strănutați și să tușiți în pliul cotului și să mențineți distanța de cel puțin 1 metru față de persoanele care tușesc sau strănut. (Vezi Ce pot face pentru a mă proteja și pentru a preveni răspândirea bolii?).

COVID-19 este aceiași infecția ca SARS?

Nu. Virusul care provoacă COVID-19 și cel care cauzează Sindromul Acut Respirator Sever (SARS) sunt înrudite genetic între ele, dar sunt diferite. SARS este mai mortal, dar mult mai puțin infecțios decât COVID-19. Din 2003 nu au existat focare de SARS nicăieri în lume.

Urmăriți observatorul de nord și aflați mai multe informații la subiect.

Sursa: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale


Articolul precedentTransportul școlar care circulă către liceul teoretic “Petru Rareș” are un grafic nou
Articolul următorVIDEO: Strigătul disperat al soției unui voluntar în Războiul pentru Integritatea și Independența Republicii Moldova: “Pentru ce noi tăcem?”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.