Cea mai mare ”floare-monstru” se află în Indonezia

0
105
sursa foto: Roel Thijssen ‏
sursa foto: Roel Thijssen ‏

Rafflesia tuan-mudae, cea mai mare „floare monstru” din lume, a fost descoperită de specialiştii în conservarea mediului în Indonezia. Uriaşa floare, denumită şi floarea-cadavru, are un diametru de 111 centimetri, informează CNN. Precedentul record era deţinut tot de un asemenea exemplar, descoperit în urmă cu câţiva ani tot în Indonezia: floarea avea un diametru de 107 centimetri.

„Aceasta este cea mai mare Rafflesia tuan-muda consemnată vreodată”, a declarat Ade Putra, din cadrul Agenţiei pentru Conservare din Agam, Sumatra, potrivit Mediafax. Floarea rămâne deschisă timp de o săptămână înainte de a se ofili. Planta a fost denumită Rafflesia după britanicul Sir Stamford Raffles, primul care a descoperit un astfel de exemplar în secolul XIX. Florea imită mirosul unui cadavru în putrefacţie pentru a atrage insectele.

SURSA: www.descopera.ro


Articolul precedentAu fost făcute publice primele imagini din ”Avatar 2”
Articolul următorSunteți deja în 2020? Află că nu toate țările au ajuns aici…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.