Grigore Vieru omagiat la Soroca (VIDEO)

0
114

Astăzi, poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 83 de ani. Prietenii, cititorii și admiratorii poetului din Soroca, i-au adus un omagiu prin depunere de flori la bustul lui Grigore Vieru, pe Aleea Clasicilor din Parcul Mihai Eminescu” din Soroca.

Printre cei care l-au omagiat pe Vieru au fost profesoara Ana Bejan, prietena poetului și conducătoarea Fundație „Grigore Vieru” din Soroca, reprezentanții autorităților publice raionale, politicieni, veterani.

Poetul Grigore Vieru avea o relație specială cu sorocenii. În numele său, în municipiul Soroca au fost numite un parc și o stradă. Totodată, admiratorii operei lui Vieru au creat un film documentar, în amintirea poetului.

Vedeți aici un fragment din vizita lui Grigore Vieru la Soroca.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererita, raionul Briceni. Debutează ca poet în anul 1957 cu o plachetă de versuri pentru copii, apreciată de critica literară. În 1958 a absolvit Institutul Pedagogic „Ion Creangă” din Chișinău, facultatea Filologie și Istorie.

Grigore Vieru a încetat din viață pe data de 18 ianuarie, în urma unui accident rutier (produs la 16 ianuarie). A fost înmormântat pe 20 ianuarie 2009 la Chișinău.


Articolul precedentAflă AICI cine sunt câştigătorii concursului de fotografii iniţiat de John Pix, Observatorul de Nord şi Photo Speciall
Articolul următorAtenție! Mai multe sate vor fi deconectate de la energia electrică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.