Prim-ministrul Dorin Recean, la Soroca: „… Am început reconstrucția țării și nu ne putem opri acum”

0
238

PUBLICITATE ELECTORALĂ

 Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins sâmbătă, 12 octombrie, o vizită în raionul Soroca. Șeful Executivului a discutat cu oamenii din localitățile vizitate. Premierul i-a asigurat că autoritățile vor continua să dezvolte țara. „Am început reconstrucția țării și nu ne putem opri acum – proiectele începute trebuie duse la bun sfârșit”, a declarat Dorin Recean, informează moldpres.md

Prim-ministrul a menționat că în Republica Moldova nu există vreo localitate care nu a beneficiat de vreun proiecte din cadrul Programului Național „Satul European”. În raionul Soroca, potrivit lui Recean, au fost realizate proiecte în valoare totală de peste 160 de milioane de lei. „Am fost alături de oamenii gospodari din satele Sorocii. Aproape fiecare sat din Moldova beneficiază de cel puțin un proiect prin programul „Satul European” care îmbunătățește infrastructura, sistemul medical, zonele de agrement și, în general, viața oamenilor. În Soroca, s-au realizat deja 60 de proiecte, cu o valoare totală de peste 162 de milioane de lei. Am început reconstrucția țării și nu ne putem opri acum – proiectele începute trebuie duse la bun sfârșit”, a spus Recean.

Dorin Recean a subliniat sprijinul valoros acordat de Uniunea Europeană în modernizarea Republicii Moldova, dând asigurări că autoritățile sunt hotărâte să îmbunătățească condițiile de trai din Republica Moldova în conformitate cu standardele europene. „Cu toții ne dorim să trăim bine, să avem locuri de muncă bine plătite, școli dotate și să dezvoltăm afaceri. Uniunea Europeană este cel mai bun model de dezvoltare economică și stabilitate. Pe 20 octombrie, votăm „Da” la referendum, și votăm Maia Sandu Președinte. Ne consolidăm ca societate și muncim împreună pentru un viitor mai bun”, a îndemnat Dorin Recean.

Raionul Soroca este situat la 160 km de capitala țării, are 68 de localități și circa 99,5 mii de locuitori.

Potrivit datelor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, prin Programul Național Satul European lansat de Maia Sandu au fost implementate 917 proiecte în întreaga țară – au fost construite apeducte, renovate clădiri publice, monumente, au fost construite creșe și elaborate planuri urbanistice. Alte 730 de proiecte se află în proces de implementare. 

Pentru perioada 2024-2028, Programul Național de dezvoltare locală „Satul European” prevede investiții de a peste 5,3 miliarde de lei în dezvoltarea locală. Din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, va fi asigurată suma de peste 2,5 miliarde de lei.

Proiectul programului a fost elaborat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și al Guvernului Franței.


Articolul precedentTrei candidați la prezidențiale au fost avertizați de Comisia Electorală Centrală
Articolul următorPalatele romilor din Soroca, părăsite, cu lacăte la porți. Oamenii pleacă pentru că nu-și pot întreține gospodăriile
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.