Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Franța

0
54

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Franța, începând cu anul 2020, vor fi recunoscute reciproc, fără a mai fi necesară susținerea examenelor suplimentare. Această decizie a fost aprobată de Guvernul Republicii Moldova, în urma unui acord semnat recent la Paris.

Pentru cetățenii moldoveni care locuiesc sau călătoresc în Franța, această măsură reprezintă o ușurare semnificativă, facilitând utilizarea permisului de conducere fără complicații administrative. De asemenea, șoferii francezi care se stabilesc sau vizitează Republica Moldova vor putea beneficia de aceleași drepturi, fără a trece prin procesul de obținere a unui nou permis.

Totodată, prin acest acord, Guvernul Republicii Moldova extinde lista țărilor care acceptă recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, contribuind astfel la o mai mare mobilitate internațională pentru cetățenii săi. Printre aceste țări se numără și Turcia, Italia, Spania, Grecia, Albania, Lituania, iar un acord similar este în discuție și cu Germania, vizând transcrierea permiselor.


  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentBiblioteca „Mihail Sadoveanu” din Soroca, gazda unei victorine literare dedicate lui Ion Druță / GALERIE FOTO
Articolul următorPremieră pentru Moldova: Țara noastră va găzdui turneul final al Futsal EURO U19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.