Hai cu noi în Europa! La circa 250 de kilometri de Câmpia Sorocii am văzut școli și grădinițe ca în Franța sau Germania

0
17

De când România a aderat la Uniunea Europeană (anul 2007), schimbările în toate domeniile au loc într-un ritm spectaculos. Nu că banii europeni „curg gârlă”, dar milioanele de euro investiți în diferite domenii își fac efectul și mai multe instituții s-au schimbat la față într-atât încât nu le deosebești de cele din Franța sau Germania.

Astfel, în timpul vizitei de documentare în județul Botoșani noi, cei de la Observatorul de Nord, am vizitat și sediile Gimnaziului nr.4 „Dimitrie Romanescu” și Grădiniței de copii nr.5, amplasate undeva la marginea orașului Dorohoi. Dotate cu cele mai noi utilaje și înzestrate cu tot ce trebuie unor astfel de instituții în timpurile noastre, școala și grădinița au devenit nu doar un loc de atracție pentru noi și alții ca noi (veniți de acolo, de unde banii europeni încă nu au ajuns în volumul de care ar fi nevoie), dar și pentru copiii, care se bucură de condiții ca și la semenii lor din cele mai dezvoltate ale Uniunii Europene.

Pentru a vedea ceea ce am văzut și noi, vă propunem un material VIDEO realizat de reporterul Denis Tighinean.


Articolul precedentStart oficial pentru campania electorală din R. Moldova
Articolul următorBiserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Mărculești a fost sfințită după reparații capitale / GALERIE FOTO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.