Atmosferă de sărbătoare la Drochia de Ziua Drapelului de Stat

0
81

Atmosferă de sărbătoare în inima orașului Drochia, la monumentul lui Ștefan cel Mare, azi 27 aprilie, cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Drapelului de Stat. 

O zi frumoasă și binecuvântată de Dumnezeu a vestit marea sărbătoare, ce a fost onorată de prezența oficialităților: Vasile Cemortan, președinte al raionului Drochia; vicepreședinții Igor Jidraș și Tatiana Botnar;  Nina Cereteu, primara orașului Drochia; Marina Morozova, Deputată în Parlamentul R. Moldova; Vitalie Josanu, reprezentant al Guvernului în teritoriu, șeful Cancelariei de Stat Drochia, care au adresat mesaje de felicitare cu prilejul sărbătorii naționale, menționând importanța istorică pentru poporul nostru, aducând omagiu celui mai valoros simbol al neamului – Tricolorul.

Reprezentanți ai serviciilor disconcentrate și descentralizate, funcționari publici, profesori, elevi, locuitori ai orașului au onorat Drapelul de Stat și Imnul de Stat al R. Moldova, în interpretarea Orchestrei de fanfară „Hasnaș”, dirijat de Andrei Arhirii. Evenimentul a fost anticipat de dansul Ticolorului, în interpretarea ansamblului de dansuri populare „Datina”, Centrul de Creație a Copiilor, filiala Pelinia, ghidat de Daniela Țurcanu.

Programul artistic a fost susținut de recitalul literar, cu mesaj patriotic profund, prezentat de elevii LT „B.P.-Hasdeu”, ghidați de profesoara Marina Lefter și un colaj de piese patriotice, în recital cu Angelina Ataman, ansamblul de chitariști „Punctul pe I”, conducător Vitalie Bârgău, Fanfara „Hasnaș”, dirijor Andrei Arhirii, interpretul și cantautorul Vitalie Bîrgău.

Evenimentul a culminat cu un flash mob inedit, cu piesa „Tricolorul” în interpretarea lui Daniel Furtuna, fiind însoțit de tineri cu baloane în culorile tricolorului și hulubii Păcii, care au scandat în final: „Slavă Drapelului de Stat! La mulți ani, iubit Tricolor!” Participanții au fost decernați cu diplome de gratitudine din partea președintelui raionului, iar membrii Fanfarei „Hasnaș”, care au dus faima muzicii de fanfară în România, au fost decernați cu premii bănești pentru evoluarea de succes în cadrul concursului „Românii au talent”.

Evenimentul a fost întregit de o impresionantă expoziție de lucrări hand made cu tematica sărbătorii, prezentată de Centrul de Creație a Copiilor, directoare Tamara Cucuietu; expoziția de desene a discipolilor Școlii de Arte Plastice Drochia, director Iurie Cucuietu, expoziția de carte cu tematica Drapelului de Stat, directoare Maria Cojocaru. Evenimentul a fost moderat cu o deosebită prestație de Adriela Bejenari, președinta Consiliului Raional al Tinerilor Drochia, aducând pe prim plan rolul tinerei generații în promovarea valorilor naționale. Festivitatea a culminat cu depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Monumentul „Pentru Țară, pentru Neam”, fiind adus omagiu eroilor drochieni, bravilor bărbați ai neamului, care și-au sacrificat viața pe altarul Nemuririi, pentru libertatea și independența țării, sub flamura mândrului tricolor.

 

Delia DUMITRESCU


Articolul precedentPreotul Ioan Botea: „Eu văd România ca pe bunelul meu” / VIDEO
Articolul următorSorocenii fac legea în liga a 2-a: EFA și FC Inter au câștigat, iar Valentin Bacalâm „ține în viață vulturii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.