Tradiția culinară de a fierbe nuci întregi în coajă înainte de a le mânca a fost prețuită de secole. Metoda era folosită destul de des de către bunici. Acest proces aparent simplu presupune scufundarea nucilor, cu tot cu coajă, în apă clocotită pentru o perioadă scurtă de timp. Dar puține persoane știu la ce ajută acest proces.
Procesul de fierbere a nucilor în coajă pentru doar cinci minute ar putea părea o practică banală de bucătărie. Această metodă nu se referă doar la pregătirea nucilor pentru a fi sparte mult mai ușor, ci este o metodă ideală care oferă miezului nucii o aromă aparte. Căldura și umiditatea pătrund în cojile nucii, făcându-le mai ușor de deschis și de curățat.
Miezul va rămâne întreg și cu un gust delicios
Așadar, pentru a curăța ușor și repede nucile, este nevoie să scufundați 120 de grame de nuci întregi în coajă timp de 5 minute până se înmoaie ușor. Așteaptă până ce coaja se înmoaie, dar este musai să puneți un capac deasupra.
Acest lucru nu le va permite nucilor să plutească, ci vor sta în apa fierbinte. La final, după ce le scoateți, cu ajutorul unui cuțit spargeți ușor coaja și veți observa că miezul a rămas întreg.