Roșiile sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase alimente, însă pot fi periculoase pentru organismul uman, dacă nu sunt consumate corect. Învață care este detaliul la care trebuie să fii atent înainte să le mănânci.
Detaliile la care să fii atent
Nu ne referim doar la cele care sunt într-o stare de degradare vizibilă: pătate, foarte moi, negre. Sunt mai multe detalii la care trebuie să fim atenți.
- Culoarea este un element important ce ne ajută să identificăm dacă o roșie este bună sau stricată. Coaja ei trebuie să fie fără pete sau zone decolorate.
- Dacă are defecte, crăpături sau pete de mucegai – trebuie aruncată imediat
- Dacă are miros de mucegai sau orice al miros neplăcut, din nou, trebuie aruncată.
- Când tai roșia pe jumătate, trebuie să te asiguri că interiorul ei nu este vâscos și nu are zone cu mucegai sau cu o culoare diferită.
Dacă ții cont de aceste detalii, vei putea evita diferitele probleme de sănătate care pot apărea din consumul de roșii stricate, de la o simplă durere de stomac până la ceva mai complicat precum toxiinfecții alimentare.
sursa: playtech.ro