Care sunt cele mai sigure locuri de pe planetă în caz de atac nuclear. Aici vei supraviețui, spun specialiştii

0
352

A trecut aproape un an de când armata rusă a început invazia în Ucraina. Ultimele 12 luni au fost marcate de tensiuni uriașe între liderii celor mai puternice state ale lumii, vorbindu-se des despre un Al Treilea Război Mondial și despre folosirea armelor nucleare.

În acest context, studiul apărut recent în publicația Risk Analysis nu pare să descrie un scenariu puțin probabil. Potrivit specialiștilor care l-au realizat, cele mai sigure locuri de pe planetă în caz de atac nuclear sunt Australia, Noua Zeelandă, Islanda, Insulele Solomon și Vanuatu.

Se consideră că aceste state insulare au capacitatea de a produce suficientă hrană pentru populația lor după o „catastrofă abruptă care reduce lumina solară”, cum ar fi un război nuclear, erupția unui supervulcan sau o lovitură de asteroid.

„Are un potențial de a hrăni multe zeci de milioane de oameni în plus”

Cercetătorii au comparat 38 de țări insulare în funcție de 13 factori despre care au spus că ar putea prezice succesul ca stare de supraviețuire post-apocaliptică, printre care producția de alimente, autosuficiența energetică, producția și efectul dezastrului asupra climei.

Astfel, primele poziții au fost ocupate de Australia și Noua Zeelandă – cele două state fiind producătoare de produse agricole și situate departe de locurile probabile ale precipitațiilor nucleare din emisfera nordică.

„Rezerva de aprovizionare cu alimente a Australiei este gigantică”, concluzionează studiul, „cu un potențial de a hrăni multe zeci de milioane de oameni în plus”.

Surplusul energetic vast, securitatea sanitară ridicată, bugetul apărării și infrastructura bună au dus Australia în fruntea clasamentului, singurul minus al țării fiind legăturile sale militare relativ strânse cu Regatul Unit și SUA, acestea putând să o transforme într-o țintă într-un eventual război nuclear.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedent“Nu te certa cu el – este inutil!” 30 de obiceiuri ale Berbecului
Articolul următorTopul fructelor care aduc kilograme în plus. Care din ele te îngrașă cel mai mult?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.