Trucul de 3 minute care îți prelungește viața. Trebuie să îl faci zilnic

0
234

Poți dedica trei minute zilnic unui truc care îți prelungește viața? Nu vorbim despre vreun leac băbesc, ci despre concluzia unui studiu realizat de cercetători din Marea Britanie pe durata a câțiva ani. Potrivit oamenilor de știință, acest obicei pe care ar trebui să îl incluzi în rutina de zi cu zi poate duce la o reducere cu 40% a riscului de deces prematur la adulți.

Un truc ce îți ia doar trei minute poate prelungi viața

Un studiu realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie a avut concluzii surprinzătoare. Utilizând datele înregistrate de dispozitivele portabile, oamenii de știință au analizat activitatea fizică viguroasă intermitentă în stilul de viață (VILPA), comparându-le cu cele legate de mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare (CVD) și de cancer din cadrul UK Biobank la 25.241 de persoane care nu făceau exerciții fizice (vârsta medie 61,8 ani, 14.178 de femei/11.063 de bărbați).

Perioada medie de analiză a fost de 6,9 ani, interval în care au avut loc 852 de decese. Comparând cele două grupuri, s-a observat că participanții la studiu care au făcut zilnic exerciții fizice în trei reprize – fiecare durând în jur de un minut sau două –  au prezentat o reducere de 38-40% a riscului de mortalitate din toate cauzele și de cancer și o reducere de 48-49% a riscului de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare față de cei care nu au practicat VILPA.

Concluziile studiului

„Aceste rezultate indică faptul că cantități mici de activitate fizică viguroasă fără exerciții fizice sunt asociate cu o mortalitate substanțial mai mică. VILPA la persoanele care nu fac exerciții fizice pare să provoace efecte similare cu VILPA la persoanele care fac exerciții fizice, sugerând că VILPA poate fi o țintă potrivită pentru activitatea fizică, în special la persoanele care nu pot sau nu doresc să facă exerciții fizice”, se arată în studiu.

Nu este primul studiu ce demonstrează rolul important pe care îl joacă exercițiile fizice regulate în prelungirea vieții, chiar dacă sunt făcute în reprize de doar câteva minute.

Dacă nu vrei sau nu ai timp să ajungi la sala de sport, Dr. Santosh Pandey, acupuncturist și naturopat la Rejua Energy Centre, Mumbai, are câteva sfaturi: renunță la lift și urcă pe scări, ieși la plimbări, ocupă-te de grădinărit, joacă-te cu copiii sau cu animalele de companie.


Articolul precedentLa Soroca au fost premiați cei mai buni elevi și profesorii lor / VIDEO
Articolul următorCondimente pentru șunca afumată. Ce mix de mirodenii trebuie să folosești ca să iasă delicioasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.