La Nicoreni au izbucnit focuri de artificii, au dansat și au cântat de Hramul Satului / GALERIE FOTO

0
134
La 8 noiembrie 2022, de sărbătoarea Marelui Mucenic Dumitru Izvorâtor de Mir, în satul Nicoreni s-a organizat evenimentul cultural “Nici un sat fără concert” și “Hramul satului”.
Evenimentul a început cu o paradă a colectivelor prezente și cu mesajul de felicitare primarul satului Nicoreni, Mihail Rotaraş. Sătenii s-au bucurat și de binecuvântarea Arhimandritului Pahomii, Stareţul Mănăstirii Bocancea.
Au bucurat spectatorii cu prezentare deosebită ansamblul de dansuri populare “Izvoras ” în frunte cu Valentina Cocitov, ansamblul de dansuri populare “Leana” Corul “Cimbrişor” ansamblul folcloric “Voie bună gospodari” conducător artistic Varguţa Cristina, ansamblul de dans sportiv “Gaudeamus” al Luciei Enachi, ansamblul folcloric de copii “Romaniţele” solişti individuali.
Direcția Cultură și Turism Drochia au venit cu un mesaj de mulțumire către participanți și organizatori pe pagina sa de FaceBook.
“Aducem sincere mulțumiri pentru implicare și organizare domnului primar Mihail Rotaraş, doamnei director a Casei de Cultura Nicoreni, Tatiana Ataman , Colegilor de la Casa de Cultura Nicoreni, doamnei Mariana Tentiu , director Muzeul de Istorie și Etnografie Nicoreni, Oficiul Poştal, Colectivului pedagogic al gimnaziului din localitate, Biblioteca publica Nicoreni și tuturor celor care au contribuit esențial ca sărbătoarea să aducă bucurie și împăcare sufletească tuturor celor prezenți”.
De Hram și președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți drochienii care s-au bucurat de această frumoasă sărbătoare.
Cele mai frumoase ur­ări transmit locuitorilor satelor din raionul Drochia: Baroncea, Dominteni, Hăsnăș­enii Noi, Nicoreni și Palanca, care își sărbătoresc hramul localității și a bise­ricii. Să aveți parte de să­nătate, pace, armonie și bunăstare în ca­sele, familiile și satele dumneavoastră, de lucruri alese și dragostea celor apr­opiați, a celor care vă încălzesc suflet­ul. Fie ca Sfântul Mucen­ic Dimitrie, Izvorât­orul de Mir, prăznuit astăzi, să călăuze­ască pașii tuturor celor care îi poartă numele, dar și a fie­cărui locuitor al ra­ionului Drochia! La mulți ani înflori­tori și prosperi pen­tru Baroncea, Dominteni, Hăsn­ășenii Noi, Nicoreni și Palanca! La mulți ani binecuv­ântați, dragi drochi­eni!”
Evenimentul a continuat cu o horă mare a satului și focuri de artificii.

Articolul precedentS-a ales cu clavicula fracturată – o fată de 13 ani a fost lovită de un biciclist de 14 ani. Părinții minorului riscă amendă de până la 750 de lei sau 25 de ore de muncă nereminerată
Articolul următorAlla Rotaru „Muzica este simbolul sufletului meu” / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.