Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
• 400 g biscuiți;
• 100 ml lapte;
• 100 g unt;
• 100 g zahăr;
• 100 g ciocolată
• 1 ou;
• 1 pliculeț zahăr vanilat;
• 100 g stafide;
• 1 esență de rom.
• 100 ml lapte;
• 100 g unt;
• 100 g zahăr;
• 100 g ciocolată
• 1 ou;
• 1 pliculeț zahăr vanilat;
• 100 g stafide;
• 1 esență de rom.
Preparare:
Se mărunțesc biscuiții (nu se pisează). Topiți ciocolata, adăugați zahărul, untul și laptele și amestecați până se încălzește compoziția. Se adaugă oul amestecat și stafidele. La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și esență de rom.
Turnăm amestecul peste biciuiți și amestecăm până se înmoaie. Punem amestecul într-o tavă cu diametrul de 20 cm și dăm totul la frigider timp de o oră.
Turnăm amestecul peste biciuiți și amestecăm până se înmoaie. Punem amestecul într-o tavă cu diametrul de 20 cm și dăm totul la frigider timp de o oră.