PROTEST antiguvernamental la Soroca

0
25

Sorocenii au protestat, duminică, împotriva clasei politice corupte și a oligarhilor. În pofida timpului nefast, sute de oameni s-au adunat în Piața Libertății din Soroca și au scandat: JOS OLIGARHII, JOS MAFIA, JOS TARIFELE MAJORATE, TOȚI CORUPȚII ȘI HOȚII LA PUȘCĂRIE!

În fața sorocenilor au vorbit despre situaţia creată în ţară, Andrei Nastase și Vasile Zgardan, reprezentanții Platformei Civice Demnitate şi Adevăr. Ei au informat, printre altele, despre lansarea site-ului implicare.md, în care orice locuitor din ţară, activ şi dornici de a se implica în atingerea obiectivelor promovate de Platforma Civică DA, îşi poate publica CV-ul. Totodată, toţi cetăţenii vor avea acces la aceste date, scopul fiind identificare unor persoane oneste, care, ulterior ar fi propuşi pentru a face parte dintr-o formaţiune politică de alternativă.

 

Şi-au spus păsul în faţa protestatarilor şi mai mulţi soroceni: studenți, fermieri, pensionari, pedagogi ș.a. Locuitorii raionului au spus că îşi doresc şi aşteaptă crearea unei formațiuni politice în baza Platformei DA, care le-ar apăra interesele tuturor cetățenilor și că susțin ideea inițierii unui referendum. Pe loc, aceştia au fost informaţi de unul dintre liderii Platformei, că această idee este pe cale de realizare.

Mai mulți soroceni au făcut donații pentru protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale, iar la final au votat o rezoluție în care resping transformarea miliardului furat prin scheme meschine, în datorie de stat; reducerea numărului de deputați în parlament și limitarea imunității acestora, alegerea președintelui de către popor ș.a.


Articolul precedentBRAVOS: Inventatorii soroceni au cucerit aurul
Articolul următorDilema moldovenilor despre rolul femeii în societate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.