Statul va aloca circa 23.000.000 de lei pentru asigurarea unor facilități pentru persoanele cu dezabilități

0
144

Parlamentul a susținut astăzi în două lecturi inițiativa legislativă de facilitare a accesului persoanelor cu dezabilități la obiectivele și evenimentele culturale. Totodată, documentul prevede creșterea compensațiilor la serviciile de transport pentru această categorie de persoane, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, statul va subvenționa parțial Asociațiile Obștești ”Asociaţia Nevăzătorilor din Moldova” şi ”Casa Republicană de Cultură a Surzilor din Moldova” în contextul facilitării accesului la obiectivele și manifestările culturale.

Pentru acoperirea acestei măsuri sunt necesare 2,4 mln de lei (120 mii de euro), mijloace ce vor fi utilizate pentru implicarea persoanelor cu dezabilități în procesul de organizare și participare la activitățile și măsurile culturale.

Totodată, potrivit proiectului, 19,9 mln de lei ar urma să fie destinate majorării compensațiilor pentru serviciile de transport persoanelor cu dezabilități din raioanele țării și din municipiul Bălți, la nivelul compensației de care beneficiază locuitorii din municipiul Chișinău.


Articolul precedentPersoanele cre „lucrează cu ziua” vor activa într-un nou cadru legal. Vezi despre ce este vorba
Articolul următorOrchestra Prezidențială a făcut furori la Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.