Elevii din Consiliul Raional al Tinerilor Soroca au vizitat Parlamentul Republicii Moldova

0
286

Marți, 3 mai, tinerii consilieri ai CRT Soroca au fost în vizită la Parlamentul Republicii Moldova. În cadrul vizitei tinerii au avut parte de o excursie la Muzeul Parlamentului, unde au putut vedea exponate, documente, cărți, fotografii, suvenire și cadouri protocolare. La fel, tinerii au avut ocazia să viziteze Sala Europa unde au loc de obicei diverse ședințe lărgite, reuniuni de nivel înalt, ședințe de lucru de nivel național, cât și de nivel internațional.

Următoarea destinație a fost Sala de plen a Legislativului, aceasta fiind și cea mai interesantă pentru tineri. În Sala de plen a Legislativului tinerii consilieri au avut ocazia să discute cu doi deputați, unul din ei fiind Ion Babici, originar din orașul Soroca și deputatul Eugeniu Sinchevici. Tinerii au avut mai multe întrebări pregătite pentru deputați, una din aceste întrebări a fost: perspectiva implimentării unor spații interactive pentru elevii din școli, adresată deputatului Eugeniu Sinchevici, membrul al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Pe finalul vizitei deputatul, Ion Babici a avut o discuție cu tinerii în care a venit cu propunerea și îndemnul către tineri: ”Dragi tineri, eu vă invit să vă implicați activ în identificarea și soluționarea problemelor din societatea noastră, eu la rândul meu, sunt gata să vin la întâlnire cu voi să realizăm lucruri frumoase pentru orașul și țara noastră”. Începând cu anul 2014, anual, Parlamentul Republicii Moldova este vizitat de peste 5 mii de persoane. Iar în holurile clădirii Parlamentului sunt organizate sistematic diverse evenimente publice și expoziții tematice care adună un public divers.

sursa: CRT DACIA


Articolul precedentPrin vot, pune și tu umărul la dezvoltarea Sorocii
Articolul următorMaxim Repeșcu din Soroca – cuceritorul damelor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.