Compensațiile pentru gaze au fost extinse cu încă trei categorii de activități economice

0
353

Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase (C1072); Fabricarea altor produse alimentare (C1082); Fabricarea articolelor din hârtie și carton (C1721) sunt domeniile care au fost incluse suplimentar în lista beneficiarilor non-casnici de compensații pentru gaze. Astfel, lista aceasta este alcătuită din 20 domenii.

Sunt eligibili pentru compensații consumatorii non-casnici care procură de la furnizorii de gaze naturale, activează în domeniile specificate în decizia CSE și ale căror plăți pentru gazele naturale (fără TVA), consumate lunar, reprezintă cel puțin 5% din volumul de vânzări din luna respectivă.

Compensația va constitui 100% din diferența în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator și va fi oferită pentru perioada ianuarie-martie 2022. „Din suma compensată se va exclude compensarea pentru primii 500 m3 consumați lunar pentru care a fost efectuată compensarea conform Dispoziției nr.3 din 1 februarie 2022 a CSE”, rezumă sursa citată.

Potrivit Ministerului Economiei, a fost extins și termenul de depunere a solicitărilor din partea consumatorilor non-casnici, până la data de 13 mai curent. Decizia a fost aprobată  de Comisia pentru Situații Excepționale.


Articolul precedent12 mai – ziua când se vor achita îndemnizațiile de maternitate
Articolul următorDe ce nu încep încă lucrările de restaurare a Cetății Soroca și când se va redeschide pentru vizitatori? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.