65 de ani – până la această vârstă funcționarii publici vor deținea funcții de conducere

0
252

  Deputații au aprobat astăzi un proiect de lege care urmărește creșterea productivității și competitivității pe piața muncii, comunică MOLDPRES. Documentul prevede extinderea, de la trei la șase luni, a perioadei de probă pentru toate categoriile de salariați, cu excepția muncitorilor necalificați, în scopul verificării complexe a aptitudinilor profesionale ale salariatului.

De asemenea, se propune simplificarea procedurii de schimbare a programului de lucru, a contractului de muncă, de transfer la o altă unitate cu acordul salariatului.

O altă prevedere a proiectului vizează reducerea, de la o lună la 14 zile, a  termenului minim de aducere la cunoștință a salariaților despre modificarea programului de muncă în schimburi. Proiectul revizuiește și procedura de restabilire la locul de muncă. Prin urmare, angajatorul va putea decide restabilirea angajatului la locul de muncă sau achitarea unei compensații de concediere.

Noile modificări se referă și la reglementarea modalității de programare a concediilor anuale și familiarizarea salariaților cu graficul lor.

În raport cu funcționarii publici, proiectul revizuiește procedura de evaluare a acestora. Astfel, se propune evaluarea semestrială a funcționarilor. Totodată, se prevede că funcționarii publici vor putea deține funcții de conducere doar până la vârsta de 65 de ani.

Articolul precedentWC reparat la Stadionul municipal din Soroca / VIDEO
Articolul următorVadim CEBAN: Vara gazele vor fi mai scumpe decât toamna
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.