26.530 lei + 1.330 de euro + 850 RONI = banii adunați de Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru ajutorarea a șapte copilași bolnavi

0
1021

 Consiliul bisericesc de la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”, în frunte cu preotul-paroh Sorin Huluță a transformat sărbătoarea NAȘTERII DOMNULUI într-un eveniment care, cu siguranță, a lăsat urme adânci în sufletul organizatorilor, participanților și beneficiarilor unui inedit spectacol-concert de Colinde, care a avut loc în incinta Restaurantului „Apollon” din Soroca.

Enoriașii acestui locaș sfânt  și prietenii Bisericii nu doar au gustat din feeria Crăciunului, dar au pus umărul la ajutorarea unor copii cu dezabilități care, la rândul lor,  s-au convins, încă o dată, că Moș Crăciun există și că prin intermediu Lui oamenii cu inimă mare pot face minuni. Or, pentru prima dată evenimentul a vizat susținerea unor copii, care se află sub aripa ocrotitoare a Asociației Obștești „Angelus” din Soroca,  care suferă de diferite maladii și care fără ajutorul oamenilor din jur nu pot face față provocărilor la care sunt supuși zi de zi.

Sorin HULUȚĂ, parohul Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni: Este prima dată când parohia noastră organizează un astfel de concert de caritate și nădăjduim că astfel de evenimente să fie organizate mai des. Cu cei de la AO „Angelus” colaborăm de mai multă vreme și anume prin intermediul lor am aflat despre acești copii care au nevoie de ajutorul nostru. Sperăm foarte mult că banii colectați în cadrul acestui eveniment să le fie de folos și să le ușureze suferințele. Bineînțeles, banii adunați sunt doar o picătură în mare, dar mai mult contează gestul frumos făcuți de cei prezenți la concert și dorința lor sincere de a face viața acestor copii mai ușoară. Mulțumesc celor care au răspuns afirmativ la chemarea noastră și Doamne ajută la toată lumea în tendința de a face lucruri frumoase.

Sergiu DOBROVOLSCHI, președintele Asociației Obștești „Angelus”: Mitropolia și părintele Sorin ne-a întins o mână de ajutor și de susținere și mă bucur că astfel de eveniment a avut loc și la Soroca. Datorită acestui concert de Colinzi beneficiarii noștri au simțit din plin magia sărbătorii și ași vrea să cred și îmi doresc din toată inima ca astfel de evenimente să aibă loc în fiecare an. Mulțumesc Consiliului bisericesc, în frunte cu părintele Sorin, mulțumesc Mitropoliei Basarabiei pentru gestul de caritate făcut.

Cei prezenți la eveniment au fost răsfățați cu o suită de Colinde prezentate de Corul de copii de pe lângă Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni”, de extraordinara Corală de la Mitropolia Basarabiei și de interpreta soroceană Cristina Ursachi…

Ulterior, la sediul Asociației „Angelus – Soroca” a avut loc ședința comună de lucru,a Asociației și Parohiei Ortodoxe Sfinții Martiri Brâncoveni, cu privire la repartizarea donațiilor strânse la Concertul de Colinde caritabil.  In urma discuțiilor s-a decis că, din suma totală de 26530 lei + 1330 euro + 850 RON, 500 de euro să fie transferați în contul familiei Gaidei, pentru recuperarea micuțului Nikita care va avea nevoie de recuperare neurologică după operația la ochi ( familia a adunat suma pentru operație, așa că este nevoie de recuperare). Restul sumei va fi împărțită în 7 părți egale – respectiv,  6634 lei moldovenești pentru fiecare dintre cei 7 copii (inclusiv pentru Nikita). Din această sumă Asociația va achiziționa cărbuni, detergenți, pamperși, produse de igienă, alimente neperisabile, medicamente…, în funcție de nevoile fiecărui copil. Distribuirea produselor va avea loc după sărbători. Asociatia Angelus va întocmi și va prezenta un raport asupra cheltuirii fondurilor cu documente de achiziție anexate.

Mulțumim enoriașilor Parohiei Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni, sănătate copilașilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.