23 la sută – aceasta este rata de vaccinare împotriva COVID – ului, în raionul Soroca

0
76

Vladimir Guțu, directorul Centrului de Sănătate Publică Soroca ne-a relatat că, rata de vaccinare anti-COVID, în raionul Soroca, este de 23 la sută. La ziua de astăzi, la Centrele de vaccinare din raion sunt disponibile toate serurile omologate de Organizația Mondială a Sănătății și orice persoană are posibilitatea să se vaccineze.

Altfel, de la inițierea Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 (2 martie 2021) au fost administrate 1.267.536 doze de vaccin. Oficial, 21.4% din moldoveni, imunizați, inclusiv cu schemă completă – 19.79 %..

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în mun. Chișinău – 30%, r. Soroca – 23%, r. Dubăsari – 22%, r. Orhei -21%.  În același timp, cea mai redusă acoperire vaccinală din țară între 11% – 14% se atestă în raioanele Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia. O rată mică de acoperire vaccinală este atestată și în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 1.476 reacții adverse, dintre care 92.5% forme ușoare, 7.5% forme moderate, forme severe nu au fost înregistrate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.