20 de fete din Soroca au absolvit Academia de liderism “LEAD-FEM” / VIDEO

0
698

Un grup de 20 de tinere din Soroca au absolvit în această săptămână Academia de liderism “LEAD-FEM”. Proiectul a presupus promovarea drepturilor femeilor și edificarea unei noi generații de fete lidere, iar printre abilitățile dezvoltate au fost cele de liderism, comunicare și advocacy inclusiv în combaterea discriminării de gen.

Printre activitățile recente a fost vizitarea Președinției Republicii Moldova și discuția cu Maia Sandu. Tinerele au vorbit cu președinta despre promovarea femeilor și egalitatea de șanse, fiind încurajate să devină lidere. Totodată au avut parte de un tur al Președinției, unde au aflat mai multe și despre responsabilitățile funcției de președinte, dar și istoria clădirii.

Timp de 22 de luni fetele cu vârsta de la 15 la 20 de ani au participat la diverse module, iar pe lângă dezvoltarea profesională, ce le va prinde bine în carieră, s-au ales și cu abilități personale. Activitatea face parte din proiectul Academia de liderism pentru fete ”LEAD-FEM” implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA cu suportul financiar al Fundației OAK și în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare din România.


Articolul precedentStudiul care arată că singurătatea este la fel de periculoasă precum fumatul
Articolul următorDe unde se informează diaspora ca să știe ce se întâmplă acasă?
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.