0
97

Bugetarii vor avea minivacanță între primăvară și vară. 1 și 2 iunie, joi și vineri, vor fi zile de odihnă, dar care vor fi recuperate prin extinderea timpului zilnic de muncă. În prima zi este sărbătorită Ziua Copilului și totodată va avea loc Summitul CPE la Chișinău. Deja sâmbătă și duminică apriori sunt zile de odihnă, scrie realitatea.md

  Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, care urmează să fie aprobat la ședința Executivului din data de 17 mai, evidența timpului de odihnă necesar spre recuperare, se va ține de către angajator individual, pe fiecare salariat inclusiv pe salariații care pe perioada imediat următoare vor avea raporturile de muncă suspendate, până la recuperarea deplină a timpului de odihnă.

Ordinul privind timpul de odihnă necesar de a fi recuperat se va aduce la cunoștința salariaților de către angajator. Ministerele, alte autorități administrative centrale și locale, instituțiile publice vor asigura, la necesitate, buna funcționare a unităților subordonate.

De asemenea, proba de examen din cadrul examenului național de bacalaureat stabilită pentru data de 2 iunie se va desfășura conform orarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în conformitate cu prevederile Codului muncii.

Pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare.


Articolul precedentIată învingătorii concursului “Mândru de familia mea”
Articolul următorConsiliul raional Soroca a semnat un Acord de colaborare cu „Fabrica Materialelor de Construcții” SRL
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.