CSE a decis: Compensații mai mari pentru peste 40.000 de gospodării

0
432
Sursa: Moldpres.md

  În ședința de astăzi a Comisiei Situații Excepționale s-a decis ca peste 40.000 de gospodării din cele 695.000 înregistrate pe portalul compensatii.gov.mdsă primească compensații mai mari la plata facturilor, urmând să le fie recalculat gradul de vulnerabilitate care le-a fost atribuit inițial.

Pentru programul de compensații la consumul de energie Guvernul a alocat 5 miliarde de lei, o sumă de două ori și jumătate mai mare comparativ cu anul 2021.

 

 Astfel, în urma analizei datelor prelucrate, s-a stabilit că o anumită categorie de consumatori au un istoric de consum de energie care nu permite estimarea corectă a vulnerabilității energetice a acestora. Pentru a corecta aceste situații, s-a stabilit un nivel minim de cost al energiei utilizat în calculul gradului de vulnerabilitate pentru toți consumatorii.

 

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentȘi din nou Vitalie Damașcan – decisiv pentru FC Voluntari
Articolul următorMuzeul din Șolcani — ”Comoara satului”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.