Vadim Ceban: Republica Moldova va avea gaze naturale din 1 octombrie

0
224

Republica Moldova va avea gaze naturale din 1 octombrie, întrucât contractul cu Gazprom a fost semnat pentru 5 ani și concernul rus nu a notificat în vreun fel Moldovagaz despre eventuale schimbări.

  „De mâine activăm, la fel ca și acum, în baza contractului, care este în vigoare. Există volumele confirmate până la hotare. Acum discutăm cu Gazprom despre unele volume suplimentare, necesare pentru luna octombrie. Nu avem vreo notificare despre eventuale rezilieri sau limitări de furnizări”, a declarat Vadim Ceban, președintele Moldovagaz, la într-un interviu acordat unimedia

Președintele Moldovagaz a declarat în cadrul UNInterviu că prețul gazelor naturale cumpărate din Federația Rusă va scădea în octombrie de la 1.880 până la 1.100 de dolari pentru o mie de metri cubi. Acest lucru nu va permite însă o micșorare a tarifului pentru consumatorii casnici, întrucât au fost acumulate devieri de casă în ultima perioadă, care trebuie închise. „Până în primăvară este puțin probabil ca tariful să fie micșorat, dar noi monitorizăm în fiecare zi prețurile pe piața internațională și totul depinde de situația internațională”, a declarat Ceban.

FOTO: agora.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.