11 din 54 Grădinițe de copii din raionul Soroca au avizul CSP pentru a (re)începe activitatea

0
216

  Începând cu 1 septembrie, doar 404 din cele peste 1398 de instituţii preşcolare și-au reluat activitatea. Conform declarațiilor ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, celelalte grădinițe se vor redeschide treptat.

   Ministrul a reamintit despre necesitatea respectării stricte a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care spune că copiii care au revenit la ore vor respecta anumite restricții. Astfel, spațiile din incinta școlilor și universităților vor fi marcate cu benzi pentru a delimita distanța între persoane de cel puțin 1,5 metri, încăperile vor fi dezinfectate și aerisite frecvent, iar personalul didactic va purta măști.

   Referitor la starea de lucruri în raionul Soroca, doamna Angela Mușenco, șefa Direcției raionale Învățământ Soroca, ne-a relatat că 11 din cele 54 instituții de învățământ din raion au primit deja aviz pozitiv din partea Centrului de Sănătate Publică și urmează să-și continuie activitatea. Termenul (re)deschiderii instituțiilor se amână, cel puțin pentru 7-10 zile, când se vor face primele evaluări ale activității instituțiilor școlare, în condiții de pandemie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.