10 cele mai bune alimente care ajută în mod natural la reducerea inflamației creierului

0
173

Nutriționiștii au făcut o listă cu 10 alimente nutritive care pot ajuta la reducerea inflamației creierului, potrivit health total. Pe primul loc este pește gras, urmat de afine și semințe de chia. Pe listă se mai regăsesc avocado, cafeaua și semințele de dovleac. 

Peștele gras

Abundent în acizi grași Omega-3, peștele gras este un aliment excelent pentru sănătatea creierului și ameliorarea inflamației. Puteți include peștele gras, cum ar fi somonul, în dieta dumneavoastră. Asigurați-vă că optați pentru somon sălbatic, deoarece somonul de crescătorie poate avea niveluri ridicate de mercur.

Afinele

Adăugarea de afine în dietă poate ajuta la reducerea inflamației din creier. Conținutul de flavonoide din afine vă protejează celulele creierului de inflamații și stres oxidativ. Abundența de antioxidanți din acest fruct ajută la combaterea inflamației.

Pe lângă acestea, afinele vă furnizează și vitamina K și vitamina C care ajută la combaterea inflamației în mod natural. Așadar, consumați suc de afine sau adăugați pulpa fructului la fulgii de ovăz sau la smoothie.

Semințe de chia

Aceste semințe mici conțin niveluri mai mari de acizi grași Omega-3 decât orice alt aliment pe bază de plante. Acest lucru ajută la îmbunătățirea funcției neurotransmițătorilor. Puteți presăra semințe de chia pe cerealele pentru micul dejun sau pe smoothie-uri și să le consumați.

Dacă sunt consumate în cantități moderate, nucile oferă beneficii uimitoare pentru sănătatea creierului. Acestea conțin antioxidanți, care ajută la minimizarea inflamațiilor, și vitamina E, care ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar. Consumul de nuci poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive în mod semnificativ. Așadar, puteți ronțăi un pumn de nuci pentru a preveni inflamația creierului.

Avocado

Încărcate cu antioxidanți, grăsimi mononesaturate (sănătoase), vitamine și minerale, avocado sunt un aliment excelent pentru reducerea inflamației creierului. Consumul de avocado susține sănătatea creierului și funcția cognitivă. Conținutul de vitamina E din avocadoes ajută la protejarea celulelor creierului și menține buna sănătate a sistemului imunitar.

Semințe de dovleac

Bogate în antioxidanți, semințele de dovleac ajută la protejarea corpului și a creierului nostru de daunele dăunătoare provocate de radicalii liberi. De asemenea, aceste semințe bogate în nutrienți furnizează organismului magneziu, zinc, cupru și fier, care sunt esențiale pentru sănătatea creierului. Așadar, adăugați semințe de dovleac la dieta obișnuită pentru a atenua sau preveni inflamația creierului.

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza și broccoli sunt bogate în vitamina K, care ajută la combaterea inflamației. De asemenea, broccoli este abundent în colină, care este un nutrient crucial care are impact asupra sănătății sistemului nervos, ficatului, funcției cerebrale și mișcării musculare. Consumul de broccoli oferă creierului dumneavoastră beneficii antiinflamatorii; ajutând astfel la reducerea inflamației creierului.

Cacao

Aceasta conține antioxidanți care ajută la minimizarea stresului oxidativ și a neuroinflamări. De asemenea, cacao are flavonoide abundente, în special flavanoli. Aceste flavonoide din cacao oferă efecte antiinflamatorii și antioxidante care contracarează neuroinflamarea și degenerarea neuronală. Astfel, ajută la reducerea inflamației din creier.

Consumul de cacao crește, de asemenea, alimentarea cu sânge a creierului. Creșterea aportului de sânge la creier poate ajuta la protejarea împotriva demenței și a accidentului vascular cerebral și la îmbunătățirea memoriei.

Condimentele

Mai multe condimente sunt cunoscute nu numai pentru aroma pe care o adaugă preparatelor noastre culinare, ci și pentru proprietățile lor antiinflamatorii și pentru îmbunătățirea sănătății creierului nostru.

SURSA: adevarul.ro


Articolul precedentMurăturile, ultimul hit în lumea băuturilor alcoolice: „Gustul sărat te face să vrei încă o înghițitură”
Articolul următorCafeaua fără zahăr stimulează creierul, îmbunătățește memoria și ajută digestia. De ce nu ar trebui să o bem „niciodată” pe stomacul gol
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.